PUTIN PONOVO ZAPRETIO UKRAJNI: Posle ovih reči niko nije ostao ravnodušan
Vladimir Putin, Foto: Printscreen/Youtube/SkyNews

tenzije

PUTIN PONOVO ZAPRETIO UKRAJNI: Posle ovih reči niko nije ostao ravnodušan

Putin najavio šta će Rusija uraditi ako Ukrajina upotrebi kasetnu municiju

Objavljeno: 17:58h

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da Rusija do sada nije imala potrebu da koristi kasetnu municiju, ali da će to učiniti ukoliko ista bude upotrebljena protiv nje.

"Ukoliko je upotrebe protiv nas, uradićemo isto", rekao je Putin u snimku koji je objavljen na Telegram kanalu.

"Do sada to nismo radili, nismo koristili kasetnu municiju. Nije bilo potrebe. Imamo je, ali nismo. Naravno, ako je upotrebe protiv nas, zadržavamo pravo da odgovorimo istom merom", rekao je Putin.

Podsetimo, generalni direktor operacija Zajedničkog štaba Daglas Sims rekao je u četvrtak na brifingu Pentagona da je Ukrajina dobila kasetnu municiju ne samo od Sjedinjenih Država, već i od drugih zemalja.

Portparol ukrajinske operativno-strateške grupe Tavrija pri ukrajinskoj vojsci, Valerij Šeršen, saopštio je ranije da će američka kasetna municija biti korišćena "isključivo za deokupaciju Ukrajine u borbi protiv ruskih pozicija".

On je za Radio Slobodna Evropa rekao da se kasetna municija neće koristiti u gradovima, gusto naseljenim oblastima, kao ni na ruskoj teritoriji. Prema njegovim rečima, novo oružje će "znatno promeniti situaciju na frontu".

"Kasetna municija će još više demotivisati rusku okupacionu vojsku i radikalno će promeniti situaciju u korist ukrajinske vojske", rekao je on, preneo je "Kijev independent".

02:35

OVO JE JEDINI RAZLOG ZBOG KOJEG PUTIN NIJE ZBRISAO PRIGOŽINA Bivši dopisnik iz Moskve, Samardžija otkrio: Znamo šta je presudno!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.