RODITELJI MOLILI DEČAKA DA IZAĐE IZ VODE, A ONDA GA JE VETAR ODUVAO KA PUČINI: Dramatičan snimak spasavanja (VIDEO)
Dečak u moru, Foto: PrintScreen/ YouTube/ TalkTV

spasavanje

RODITELJI MOLILI DEČAKA DA IZAĐE IZ VODE, A ONDA GA JE VETAR ODUVAO KA PUČINI: Dramatičan snimak spasavanja (VIDEO)

Snimak spasavanja dečaka koji je ostao u gumenom čamcu tokom jakog vetra u Engleskoj

Objavljeno:

Posada čamca za spasavanje spasila je dečaka u gumenom čamcu, kojeg je vetar "oduvao" više od dva kilometra ka pučini.

Dečak po imenu Tomi (11) i njegova porodica igrali su se na plaži u Danženesu u Kentu u Engleskoj, kada je vetar počeo da se pojačava. Izbezumljeni roditelji pozvali su decu nazad na obalu, ali je Tomi odlučio da ostane u gumenjaku, a vetar i struje su ga odnele ka pučini.

Kraljevska nacionalna institucija za spasavanje u Danženesu odgovorila je na hitan poziv i krenula u potragu za dečakom.

"Sa novim informacijama od obalske straže, mogli smo da pratimo put niz vetar, u pravcu u kom smo mislili da će dečak biti. Jak vetar duvao je kontra plime, tako da je more bilo malo uznemireno, pa je bilo teško videti bilo koga. Onda smo uočili gumenjak. Delovalo je kao da u njemu nije bilo ničega, vetar ga je samo nosio u Severno more", rekao je Stjuart Ričardson, jedan od volontera spasilaca.

On kaže da su osetili olakšanje kada su ugledali nekog u čamcu.

"Uvek postoji taj strah da će pokušati da doplivaju do obale. Tomi je uradio sve što bismo mi želeli da uradi – nije napustio gumenjak i nije ustao. Da je ustao, mogao je da se prevrne. Nije paničio. Bio je zaista miran", kaže Stjuart.

Na snimku se vidi kako spasilački broj juri ka gumenjaku koje more nemilosrdno nosi ka pučini.

Spasioci su Tomija pohvalili za hrabrost i izvukli ga na spasilački čamac kako bi ga vratili na obalu, gde je sa zebnjom i suzama u očima čekala porodica.

"Vikala sam mu da ostane miran i da ostane na čamcu, a on je slušao. Ne mogu da objasnim emocije kroz koje sam prošala kada sam ga videla kako pluta. U tom trenutku osećala sam se kao da sam ga izgubila. Ne mogu dovoljno da zahvalim posadi što je spasila moje dete i bezbedno ga vratila", rekla je majka.

Ovaj dečak imao je sreće jer je čuo majku i njena uputstva.

Bonus video:

00:33

Spasavanje žene na Divčibarama

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.