TUGA DO NEBA, OBDUKCIJA OBEZGLAVLJENE BEBE NAĐENE NA PLAŽI OTKRILA SRCEPARAJUĆE DETALJE! Jedno RAZARA SRCE
Plaža, Foto: Espreso

PRONAĐENA NA POZNATOM ODMARALIŠTU

TUGA DO NEBA, OBDUKCIJA OBEZGLAVLJENE BEBE NAĐENE NA PLAŽI OTKRILA SRCEPARAJUĆE DETALJE! Jedno RAZARA SRCE

Ispostavilo se da je telo u stanju raspadanja viđeno na obali još dan pre, samo što su ga prolaznici ignorisali misleći da je u pitanju lutka

Objavljeno: 12:13h

Beba čije je obezglavljeno telo nađeno na plaži u Španiji bila je devojčica stara manje od šest meseci.

Forenzički stručnjaci veruju da je telo deteta bilo u vodi do dva meseca pre nego što je isplivalo na plažu odmarališta Kosta Dorada u Roda de Beri. Službe hitne pomoći pojurile su na lice mesta u utorak nakon što je čistač zatekao telo i oglasio alarm.

Ali, ispostavilo se da je telo u stanju raspadanja viđeno na obali još dan pre, samo što su ga prolaznici ignorisali misleći da je u pitanju lutka.

Devojčica stara manje od šest meseci

Inicijalno se mislilo da je dete staro dve-tri godine. Ali, prvi rezultati autopsije otkrivaju da je u pitanju devojčica stara manje od pola godine. Forenzičari su takođe zaključili da je telo bilo u vodi između dve nedelje i dva meseca, piše “San”.

Gornji deo torza je nedostajao, zajedno sa glavom, što otežava vlastima da ustanove da li je dete umrlo nesrećnim slučajem ili je u pitanju zločin. Daljim testovima pokušaće da se odredi način smrti i etničko poreklo devojčice.

Gradonačelnik Roda de Bere Per Virhili rekao je nakon jezivog otkrića u utorak ujutro da je dete možda bilo sa migrantima na brodu koji je potonuo u Mediteranu. On je takođe ukazao da deluje da je dete nosilo “bodić i neku vrstu jakne”.

- To nije tipična odeća za dete koje ide na plažu – rekao je Virhili.

plaža
foto: Marco Cristofori / robertharding / Profimedia

Nađeno i telo žene u blizini

Policija je brzo ogradila mesto na kom je nađeno telo i prebacila turiste i lokalne žitelje na druge delove plaže, urgirajući na njih da ne prilaze. Potvrdili su da je na obali nađeno telo. Ali, Civilna garda je u četvrtak potvrdila da nema ništa novo da saopšti i da za sada nema zvaničnih izjava u vezi ovog slučaja, naveo je “San”.

Dok zvaničnih podataka o identitetu još nema, za sada je poznato je da će DNK nastradalog deteta biti upoređen sa genetskim materijalom žene čije je telo nađeno na obližnjoj plaži pre nekoliko dana.

Naime, pre nešto više od nedelju dana, na plaži Mirakl u Taragoni pojavilo se raskomadano telo žene, a istragu koju je preduzela Civilna garda, dok je sud u El Vendrelu otvorio istragu, a sudija čeka forenzičke i policijske izveštaje.

Bonus video:

01:58

NAKON NESREĆE U RUMI PRONAĐENO BEŽIVOTNO TELO U SREMSKOJ MITROVICI! Dražić: Lice bez ikakvih dokumenata, nema tragova nasilja

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.