Kineski premijer poziva na zdrav razvoj platformske ekonomije
Foto: Kineska medijska grupa

kina

Kineski premijer poziva na zdrav razvoj platformske ekonomije

Li je to izjavio tokom sastanka sa rukovodiocima velikih e- kompanija na platformi, uključujući Meituan, Sijaohungšu, Pinduoduo i Dauyin

Objavljeno:

Kineski premijer Li Ćijang u sredu je pozvao na napore za unapređenje politike i pravila u cilju promovisanja čvrstog i održivog razvoja platformske ekonomije.

Li je to izjavio tokom sastanka sa rukovodiocima velikih e- kompanija na platformi, uključujući Meituan, Sijaohungšu, Pinduoduo i Dauyin.

"Platformska ekonomija obezbedila je prostor za proširenje potražnje, motor za inovacije i razvoj, nove kanale za zapošljavanje i preduzetništvo, kao i novu podršku javnim uslugama, pokazujući istaknutu poziciju i ulogu u ukupnom razvoju“, rekao je Li.

Ističući značaj platformske ekonomije, Li je izrazio nadu da će kompanije moći da nastave da napreduju u inovacijama kako bi bolje osnažila razvoj realne ekonomije.

On je takođe pozvao platformska preduzeća da aktivno ispune svoju društvenu odgovornost, ubrzaju unapređenje međunarodne konkurentnosti i igraju vodeću ulogu u razvoju, zapošljavanju i međunarodnoj konkurenciji.

Li je pozvao vlade na svim nivoima da stvore fer i konkurentno tržišno okruženje, unaprede politiku o pristupu investicijama i novu procenu bezbednosti tehnologije i unaprede transparentnu i predvidljivu regulativu kako bi se založile za zdrav razvoj industrije.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.