TURISTIMA LOŠE OD PAPRENIH CENA NA HVARU: Vlasnik restorana pokazao RAČUN, nije mu jasno što KUKAJU
Hvar, Foto: Printscreen/Youtube/Polychronis Drone

Papreno!

TURISTIMA LOŠE OD PAPRENIH CENA NA HVARU: Vlasnik restorana pokazao RAČUN, nije mu jasno što KUKAJU

Hvar se svojom pozicijom, kvalitetom usluga kao i činjenicom da je prepoznatljiv turistički brend na međunarodnom tržištu, zajedno s Dubrovnikom, izdvaja od ostalih gradova u Hrvatskoj

Objavljeno:

Mnogi se žale da su cene u turističkim mestima na primorju, poput Hvara, otišle u nebo, ali sada se javio jedan Hvaranin, vlasnik restorana

On kaže da je njegov prijatelj početkom jula bio u austrijskom Lehu, mestašcu koje je poznato skijalište, koje je i popularno alpsko odredište i tokom letnjih meseci jer mnogi spas od vrućina traže u planinama.

Prijatelj je pritom mešanu picu platio 18,90 evra. Tiramisu ga je koštao 6,20 evra, a sok od jabuke 3,50 evra, piše Slobodna Dalmacija.

“Dakle, treba malo pogledati kakve su cene i u drugim zemljama, skuplji su od nas iako im sada, s obzirom na geografski položaj, nije udarna sezona”, kaže Hvaranin.

“Na našem škoju u lokalima možete pronaći tiramisu već od 3,50 evra, isto kao i sokove. A i pice su nam puno jeftinije, pa ne razumem zašto onda kukaju kada se spuste kod nas na more”, dodaje.

Dubrovnik
foto: Profimedia

“Hvar se svojom pozicijom, kvalitetom usluga kao i činjenicom da je prepoznatljiv turistički brend na međunarodnom tržištu, zajedno s Dubrovnikom, izdvaja od ostalih gradova u Hrvatskoj. Korekcija cena u odnosu na prošlu godinu, kada govorimo o smeštaju i vanpansionskim uslugama, na nivou je 10 do maksimalno 15 posto, a razloge povećanja možemo tražiti u inflaciji, uvođenju evra, kao i činjenici da je povećanje cena vidljivo u svim segmentima, troškovima poslovanja, nabavke, radne snage…”, rekla je Iva Belaj Šantić, direktorka Turističke zajednice grada Hvara.

Prema njenim rečima, kvalitet, ali i troškovi su različiti pa je teško za očekivati da će cene biti jednake na celom ostrvu, upravo kao što je teško za očekivati da ćete u Veneciji platiti kafu, picu i smeštaj jednako kao u Lidu di Jesolu ili Trevisu.

“Pre samo nedelju dana na cenovnicima u strogom centru Hvara moglo se pronaći: lignje na žaru po ceni od 20,50 do 23 evra, jagnjeći kotlet od 24 do 32 evra; picu od 11 do 18 evra, burger od 15 do 22 evra; pola litre piva od pet do šest evra; espresso od 1,80 do tri evra, a kafu s mlekom od 2,20 do četiri evra”,dodala je.

Bonus video:

00:39

Nikola Rakočević na komemoraciji Srđanu Koljeviću

(Espreso/Slobodna Dalmacija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.