ZAVRŠENA POTRAGA OKO JEZERA ZA MALOM MEDLIN MEKEN: Policija saopštila važne detalje!
Potraga za Medlin Meken, Foto: Yui Mok / PA Images / Profimedia

užas

ZAVRŠENA POTRAGA OKO JEZERA ZA MALOM MEDLIN MEKEN: Policija saopštila važne detalje!

Detektivi Federalne kriminalističke policije (BKA), nemačkog ekvivalenta FBI-u, pretražili su zemljište pored brane Arade u Portugalu prošlog meseca

Objavljeno:

Policija koja je provela dane u potrazi za telom Medlin Meken u blizini brane, upozorila je da ne očekuju „previše“ od svojih nalaza, piše Metro.

Detektivi Federalne kriminalističke policije (BKA), nemačkog ekvivalenta FBI-u, pretražili su zemljište pored brane Arade u Portugalu prošlog meseca. Koristili su pse tragače, radare i timove za pretragu da bi pretražili lokaciju udaljenu samo 51 milju od mesta gde je trogodišnja Medi nestala 2007.

Glavni osumnjičeni Kristijan Brukner (45) jednom je tu lokaciju nazvao svojim „malim rajem“. Međutim, detektivi su spremni da potvrde da nisu pronašli ništa značajno.

Nemački javni tužilac Hans Kristijan Volters rekao je za Bild: „Molim vas, ne očekujte previše“. Ostaje nejasno zašto su istražitelji odlučili da tako temeljno pretraže zemljište u blizini brane.

Kristijan Brukner
foto: Profimedia

Prošlog meseca Helge Bušing je tvrdio da je govorio o trenutku kada mu je Brukner priznao da je uzeo Medlin. Helge tvrdi da je Brukner, dok su pili pivo, rekao da "nije vrištala" kada ju je oteo.

Njih dvojica su imali interakciju na muzičkom festivalu 2008. Gospodin Bušing je za nemački list Bild rekao: „Pojavila se tema Madeleninog nestanka i rekao sam: „U svakom slučaju, ne razumem kako je mala mogla da nestane bez traga.“

Portugalski izvori ukazuju na to da je doušnik policiji dao konkretnu dojavu da je Brukner posetio lokaciju samo nekoliko dana nakon što je Medi nestala iz svoje sobe u Praia da Luz.

Medlin Meken
foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Tvrdilo se da su tragali za kamerom i pištoljem bačenim u vodu, ali su izvori portugalske policije to brzo odbacili.

Bez obzira na to šta se nalazi na lokaciji, vrhunski nemački kriminalistički profilator Aksel Peterman kaže da su policajci bili u pravu što su kopali na mestu koje je tako blizu Bruknerovom srcu.

On je za Mirror rekao: „Počinioci zločina koje sam upoznao tokom godina imaju tendenciju da sakriju svoje žrtve na mestima gde se osećaju bezbedno i mogu proceniti opasnost.

- To su mesta koja su osamljena i tajna i gde se mogu zaustaviti i proceniti različite rizike. Mogu da budu i mesta gde se osećaju dobro i gde postoji izvesno privatno sećanje na određeni čin. Dakle, mislim da je potraga možda išla u ovom pravcu - kazao je i dodao:

- Moja preporuka kada se radi sa osumnjičenima u slučaju nestalih ljudi je da se uvek pronađu mesta na kojima su ovi osumnjičeni provodili vreme, gde su imali tajne, gde su mogli da procene rizike, tako da sa ove tačke gledišta smatram da je trenutna potraga istražitelja bio veoma važan.

Medlin je imala samo tri godine kada je nestala iz svog stana za odmor u Praia da Luz 2007. Nemačka policija je uverena da je Brukner, koji je imenovan kao glavni osumnjičeni za 2020. godine, odgovoran za njen nestanak.

Optužen je za tri krivična dela teškog silovanja i dva krivična dela seksualnog zlostavljanja dece, u navodnim zločinima u trajanju od 17 godina između 2000. i 2017. godine.

00:31

Nestala Jovana Marjanović na Zlatiboru! Čula se sa ćerkom dva sata pre nestanka, ništa nije ukazivalo na problem!

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.