Si naglasio da KNA mora da se sprema za rat na novoj osnovi
Si Đinping, Foto: Kineska medijska grupa

kina

Si naglasio da KNA mora da se sprema za rat na novoj osnovi

Si je, u ime Centralnog komiteta KPK i Centralne vojne komisije, uputio iskrene pozdrave svim oficirima i vojnicima komande

Objavljeno:

Predsednik Kine Si Đinping pozvao je da se napori usredsrede na ciljeve stogodišnjice Narodnooslobodilačke vojske (KNA) i nove osnove za razvoj oblasne komande i spremnosti na rat.

Si, takođe generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK) i predsednik Centralne vojne komisije, to je izjavio tokom inspekcije sedišta Istočne oblasne komande KNA u istočnoj kineskoj provinciji Đijangsu u četvrtak.

Si je, u ime Centralnog komiteta KPK i Centralne vojne komisije, uputio iskrene pozdrave svim oficirima i vojnicima komande. On se sastao sa njihovim predstavnicima i fotografisao se.

Si Đinping sa oficirima i vojnicima
Si Đinping sa oficirima i vojnicimafoto: Kineska medijska grupa

Si je u potpunosti potvrdio značajan doprinos koji je komanda dala od svog osnivanja u čuvanju teritorijalnog suvereniteta Kine, pomorskih prava i interesa, kao i nacionalnog jedinstva.

„Kako je svet ušao u novi period turbulencija i transformacija, bezbednosna situacija u Kini suočava se sa rastućom nestabilnošću i neizvesnošću“, istakao je Si „Pozvao na budnost protiv potencijalnih opasnosti i svestrane napore za ispunjavanje dužnosti oblasnih komandi.

Si je takođe pozvao na unapređivanje planiranja rata i borbe, jačanje komandnog sistema za zajedničke operacije i jačanje obuke u realnim borbenim uslovima kako bi se povećale sposobnosti snaga za borbu i pobedu.

Si je rekao da se vojna pitanja moraju razmotriti i rešavati iz političke perspektive, ali i da oružane snage moraju da imaju hrabrost i sposobnost da se bore i odlučno čuvaju nacionalni suverenitet, bezbednost i razvojne interese.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.