ZA SAMO 2 DANA, ČAK 3 UJEDA AJKULA: Napadaju na ovoj teritoriji, jednog ujela za ruku, drugog za koleno
Ajkule, Foto: Printscreen/Youtube/New York Post

užas

ZA SAMO 2 DANA, ČAK 3 UJEDA AJKULA: Napadaju na ovoj teritoriji, jednog ujela za ruku, drugog za koleno

Incidenti od utorka dogodili su se nešto pre 14 časova

Objavljeno:

Dva plivača su napale ajkule kod obala Long Ajlenda u utorak, dan nakon što su prijavljena još dva napada na plivače dok su uživali u vodi na popularnim njujorškim plažama.

Jato od oko 50 ajkula primećeno je juče kako pliva nedaleko od plaže. One su viđene istog dana kada je policija saopštila da su dvojicu muškaraca navodno ugrizle ajkule - jednog za ruku, a drugog za koleno, prenosi FOKS 5.

„Ovo je naša nova normalnost“, rekao je Džordž Gorman, regionalni direktor Državnih parkova Njujorka.

Incidenti od utorka dogodili su se nešto pre 14 časova. Čovek star 47 godina bio je u vodi do grudi kod plaže Kvog Vilidž u Hemptonsu kada je osetio ugriz za desno koleno, saopštila je policija. Čovek je rekao da nije video ajkulu.

Iz predostrožnosti, policija Kvoga savetovala je kupače da se drže podalje od vode dok zvaničnici ne procene rizike.

Ubrzo nakon toga, samo kilometrima dalje, 49-godišnji muškarac prijavio je da ga je ugrizla za ruku dok je plivao u blizini plaže Fire Island Pines.

U ponedeljak je prijavljeno da je ajkula na Kismetu ugrizla 15-godišnjeg plivača za petu i prste. Petnaestogodišnja devojčica iz Roberta Mozesa izašla je iz vode sa tri male ubodne rane na nozi od neidentifikovane ribe.

Ajkula
foto: Printscreen/ Instagram/nikana.gr

Država Njujork je proširila svoje mogućnosti praćenja pomoću bespilotne letelice nakon nekoliko prijavljenih ujeda ajkula prošlog leta.

Prema Globalnom fajlu o napadima ajkula, svake godine širom sveta postoji desetak fatalnih incidenata koji uključuju ajkule. Tokom poslednjih nekoliko godina, interakcije ajkula su zapravo opadale. Stručnjaci kažu da ajkule nisu zainteresovane za nas.

„Preveliki smo, oni jedu sitnu ribu, zato vidimo pojavu ugriza za gležnjeve jer je stopalo veličine mamca“, rekao je osnivač OCEARCH-a Kris Fišer.

00:09

VODA JE ODJEDNOM POSTALA KRVAVA! Usnimljene ajkule u plićaku, kupači hitno upozoreni

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.