OLUJA KOJA HARA EVROPOM ODNELA PRVE ŽRTVE: Otkazani letovi, države u KOLAPSU (FOTO)
Foto: Printscreen/Twitter/@EarthUncutTV

nevreme

OLUJA KOJA HARA EVROPOM ODNELA PRVE ŽRTVE: Otkazani letovi, države u KOLAPSU (FOTO)

Zastrašujuće priče žrtava oluje Poli koja hara Evropom

Objavljeno:

Oluja Poli koja je zahvatila delove Evrope prešavši u uragan, odnela je prve žrtve u Holandiji i Nemačkoj.

U Gasigenu je u Nemačkoj poginula žena kada je drvo palo na nju dok je šetala psa, a životinja je preživela, prenosi BILD.

Oluja je priobalnim delovima Severnog mora donela udare vetra brzine od 120 kilometara na čas.

Prethodno je nastradala i žena iz Harlema, glavnog grada provincije Severna Holandija na koju se takođe srušilo drvo tokom retke letnje oluje, izvestila je novinska agencija Nu.nl pozivajući se na lokalnu policiju.

Jaki vetrovi poremetili su danas vazdušni i železnički saobraćaj u Holandiji, a na amsterdamskom aerodromu Šiphol, jednom od najprometnijih u Evropi, otkazano je oko 300 letova.

Agencija ANP je obavila da je holandska železnička kompanija NS potpuno obustavila železnički saobraćaj na severu Holandije.

Nemačka meteorološka služba je nevreme izazvano frontom niskog atmosferskog pritiska nazvala Oluja Poli, a holandska meteorološka služba (KNMI) izdala je crveni meteo-alarm, uz upozorenje na jake udare vetra brzine od 100 do 120 kilometara na sat.

Ovo upozorenje je od jutros u 07.55 na snazi na severu Holandije, u Flevoland, Friziji i Ejselmeru, dok je narandžasti meteo-alarm proglašen na područjima Zuid-Holand, Groningen, Drente, Overijsel, uključujući oblast Vadenskih ostrva.

Bonus video:

01:13

Nevreme u Užicu

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.