36 GODINA ŽIVEO SA OVIM U SEBI, A NIJE BIO NI SVESTAN: Imao je STOMAK kao TRUDNICA, a onda je saznao BIZARNU STVAR
Muškarac, Foto: Screenshot (Youtube/Sajawal News Pakistan)

potpuno bizarno!

36 GODINA ŽIVEO SA OVIM U SEBI, A NIJE BIO NI SVESTAN: Imao je STOMAK kao TRUDNICA, a onda je saznao BIZARNU STVAR

O njemu su govorili kao o "trudnom čoveku"

Objavljeno:

Čovek, koji je na prvi pogled izgledao kao da je trudan, zapravo je živeo sa svojim blizancem u sebi 36 godina, a da to nije ni znao. Sanju Bagat je veći deo svog života imao vrlo izražen i ispupčen stomak, a svi oko njega su to smatrali apsolutno urnebesnim. Ipak, njegova priča je mnogo više od urnebesnog.

O njemu su govorili kao o "trudnom čoveku" jer je njegov ogroman stomak činio da se ističe u svojoj maloj zajednici. Bagat je rođen u Nagpuru, Indija, 1963. godine i nije pokazivao nikakve znakove medicinskih abnormalnosti kao malo dete.

U dvadesetim godinama mu je stomak značajno porastao

Boreći se da preživi i radeći na farmi da bi prehranio svoju porodicu, njegov život je postao još teži kada se činilo da mu je stomak narastao do alarmantne tačke u dvadesetim godinama.

Očigledno, ovo je bilo posebno čudno kada se vidi kako njegovo telo jedva ima dovoljno hrane da ostane nahranjeno, a kamoli da se ugoji.

Samo želeći da nastavi da radi i da izdržava svoju porodicu, Bagat je ignorisao svoj sve veći stomak uprkos stalnom smehu sa kojim se suočavao. Samo je držao pognutu glavu, ignorišući zabrinute molbe svoje porodice da ode na pregled i nije želeo da uzme slobodno vreme. Ali na kraju, nije imao izbora – hitno je prebačen u bolnicu u Mumbaiju 1999. godine nakon što mu je velika izbočina gurnula dijafragmu i sprečila ga da diše.

Prvo su mislili da se radi o tumoru

Donekle razumljivo, dr Ajai Mehta je bacio pogled na Bagatov džinovski stomak i pretpostavio da se tamo nalazi tumor - ali je veoma, veoma pogrešio.

Doktor je presekao stomak iz kog se prosula tečnost pre nego što je otkrio da se tu nalazilo ljudsko biće. Definisana istorija izveštava da se doktor priseća:

- Samo je stavio ruku unutra i rekao je da unutra ima puno kostiju. Prvo je izašao jedan ud, pa je izašao drugi. Onda neki deo genitalija, pa deo kose, neki udovi, vilice, kosa. Bili smo užasnuti. Bili smo zbunjeni i zaprepašteni... Na moje iznenađenje i užas, mogao sam da se rukujem sa nekim unutra. Za mene je to bilo pomalo šokantno.

Apsolutno zbunjeni lekari su u početku mislili da se radi o "sindromu nestalog blizanca", što znači da je Bagatov blizanac verovatno preminuo u stomaku tokom trudnoće i da se ponovo apsorbovao. Tačnije je reći da se zapravo radilo o delu veoma retkog "fetusa u fetu" gde se jedan blizanac bukvalno rađa unutar drugog. U suštini, unutrašnji blizanac živi kao parazit, ali obično bi blizanac "domaćin" shvatio da se nešto dešava – ne ignorišući to kao Bagat.

I navodno je "odbio da pogleda" blizanca koji mu je uklonjen i kasnije se trudio da živi normalnim životom. Oslobođen od toga da mu brat blizanac "živi" u stomaku, navodno se svakodnevno vraća na posao. Mada, njegove komšije u zajednici ga i dalje pamte da je bio njihova "muška trudnica".

Bonus video:

16:13

Trudnoća povećava rizik od stvaranja kamena u bubregu: Evo šta savetuju lekari

(Espreso/ Žena Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.