DRŽAVA PRETI RODITELJIMA: Zatvor za majke i očeve DECE koja su na protestima u Francuskoj
Protesti, Foto: EPA/MOHAMMED BADRA

pretnje

DRŽAVA PRETI RODITELJIMA: Zatvor za majke i očeve DECE koja su na protestima u Francuskoj

Policajci su u utorak ujutro pucali i ubili 17-godišnjeg tinejdžera tokom provere na putu u Nanteru, koji je, prema rečima bezbednosnih zvaničnika, odbio da ispoštuje njihove zahtev

Objavljeno:

Roditeljima čija mala deca od 13 i 14 godina učestvuju u noćnim nemirima u Francuskoj preti kazna od dve godine zatvora i novčana kazna od 30.000 evra, podsetio je ministar pravde Erik Dipon-Moreti na konferenciji za novinare.

- Svako ko je odgovoran za obezbeđivanje roditeljskog prava i koji ne treba da bude opominjan na dva načina. Prvo, moralno, da ponovim da oni kao roditelji svakako imaju prava, ali imaju i obaveze. I mislim da je važno, da imaju na umu, da kao roditelji koji ne pokažu interesovanje za svoju decu, koji ih puštaju noću napolje znajući gde će ići kada imaju 13 ili 14 godina, biće kažnjeni kaznom od dve godine zatvora i novčanom kaznom od 30 hiljada evra - rekao je ministar.

On je pozvao tužioce da podsete roditelje na ovaj zakon svaki put kada se dete, u pratnji roditelja, pojavi pred njima.

- Moramo još jednom da kažemo roditeljima da moraju da umire svoju decu, jer vaspitanje dece nije odgovornost države. Država može da pomogne roditeljima, ali ne može da ih zameni - dodao je šef Ministarstva pravde.

Policajci su u utorak ujutro pucali i ubili 17-godišnjeg tinejdžera tokom provere na putu u Nanteru, koji je, prema rečima bezbednosnih zvaničnika, odbio da ispoštuje njihove zahteve. U nizu gradova u Francuskoj izbili su nemiri koji traju nekoliko dana. Mladi su zapalili automobile, zgrade policije i vlasti. Specijalne policijske snage su raspoređene u više gradova, uključena su oklopna vozila i helikopteri, prenela je RIA

(Espreso/Novost/RIA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.