ŠVEDSKI PREMIJER PUTUJE KOD BAJDENA: Ovo će biti GLAVNA TEMA razgovora
Švedski premijer, Foto: EPA-EFE, Jonas Ekstromer

poznato

ŠVEDSKI PREMIJER PUTUJE KOD BAJDENA: Ovo će biti GLAVNA TEMA razgovora

Švedska je uz Finsku, podnela zahtev za članstvo u NATO u maju 2022. godine. Finska je postala članica Alijanse u aprilu ove godine, dok je zahtev Švedske u obradi u očekivanju odobrenja Mađarske i Turske

Objavljeno:

Švedski premijer Ulf Kristerson boraviće iduće sedmice u poseti Sjedinjenim Državama tokom koje će razgovarati sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom o članstvu Švedske u NATO i bezbednosnoj saradnji, rekla je danas portparol Bele kuće Karin Žan-Pjer.

- Predsednik Bajden unapred se raduje što će dočekati premijera Kristersona u Beloj kući 5. jula radi daljeg jačanja bliskih veza između Amerike i Švedske. Predsednik Bajden i premijer Kristerson razmatraće našu bezbednosnu saradnju i potvrdiće mišljenje da Švedska treba da uđe u članstvo NATO što je pre moguće - naglasila je Žan-Pjerova, prenosi RIA.

Ona je istakla da će dve strane, takođe, razgovarati o daljoj podršci Ukrajini, "bliskoj transatlantskoj saradnji po pitanju Kine, te u borbi protiv klimatskih promena".

Švedska je uz Finsku, podnela zahtev za članstvo u NATO u maju 2022. godine. Finska je postala članica Alijanse u aprilu ove godine, dok je zahtev Švedske u obradi u očekivanju odobrenja Mađarske i Turske.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.