UŽIVALA JE NA MORU, A ONDA JE POČEO PRAVI PAKAO: Mislila je da ima ALERGIJU, dok nije primetila OVO! (VIDEO)
Maristela Gomez, Foto: Printscreen/TikTok/doscabraslocas

strašno!

UŽIVALA JE NA MORU, A ONDA JE POČEO PRAVI PAKAO: Mislila je da ima ALERGIJU, dok nije primetila OVO! (VIDEO)

Maristela Gomez (27) podelila je svoje užasavajuće iskustvo u TikTok video-snimku koji je brzo postao viralan

Objavljeno:

Letovanje na moru je pravi lek i za dušu, ali i za organizam. Ta slankasta voda, vazduh i boravak na suncu imaju niz lekovitih svojstava koji blagotvorno deluju na nas. Međutm, alergije i kožne bolesti mogu da budu veoma česte zbog promene klime i vlažnosti koji su pogodni za razvoj bakterija. Primer toga je devojka koja je dobila osip koji je izgledao bezopasno, ali se ispostavilo da se na njenoj nozi pojavilo leglo larvi.

Maristela Gomez (27) podelila je svoje užasavajuće iskustvo u TikTok video-snimku koji je brzo postao viralan.

Nesrećno otkriće:

Tokom porodičnog odmora na moru, Maristela i njena porodica uživali u svim letnjim čarima, a nije mogla ni da pretpostavi će njena noga postati leglo parazita. Po povratku kući, Gomez je primetila male crvene bubuljice na nozi koje su je svrbele i pogoršale se tokom noći.

Pogrešna dijagnoza i frustracija:

Maristela je posetila hitnu pomoć gde joj je dijagnostikovana gljivična infekcija i prepisana joj je terapija. Nažalost, lekovi nisu uspeli da ublaže simptome, a njeno stanje je nastavilo da se pogoršava. Višestruke posete lekaru su se pokazale bezuspešnim sve dok konačno nije otišla kod dermatologa koji je identifikovao njeno stanje kao kožne larve migrans (CLM).

Razumevanje kožnih migransa larve:

Prema Centrima za kontrolu bolesti, CLM je infekcija uzrokovana određenim vrstama parazitskih ankilostomasa (kožno oboljenje koje se javlja u tropskim predelima). Jaja ovih parazita nalaze se u izmetu zaraženih životinja i mogu zagaditi životnu sredinu, posebno zemlju ili pesak. Ljudi se inficiraju kada larve prodru u nezaštićenu kožu, kada hodaju bosi, ili sede na kontaminiranim površinama.

Izvor infekcije:

Gomez veruje da se zarazila parazitima dok je bila u kontaminiranom pesku tokom odmora. Mnogi vlasnici kućnih ljubimaca dovode svoje pse i mačke na plažu, a ne počiste za njima. Kada pojedinci dođu u kontakt sa kontaminiranim peskom, larve ankilostoma se mogu zakačiti za njihovu kožu.

Lečenje i prevencija:

Srećom, Gomez je uspela da eliminiše infekciju prateći uputstva koja joj je dao dermatolog. Da biste sprečili slične incidente, ključno je preduzeti mere predostrožnosti kada posećujete plaže ili područja gde može biti prisutan životinjski izmet. Nošenje obuće, izbegavanje direktnog kontakta sa peskom ili zemljom i praktikovanje dobre higijene mogu značajno smanjiti rizik od zaraze parazitima.

Reakcija TikTok korisnika:

Maristelin TikTok video koji dokumentuje njen problem privukao je značajnu pažnju. Mnogi korisnici su su rekli da se plaše da odu na plažu, ili dodirnu pesak, a neki su odahnuli što ne planiraju da idu na plažu.

Bonus video:

02:46

SRAMNO! DOBIĆEMO NEKU INFEKCIJU: Jedna od NAJVEĆIH divljih deponija nalazi se samo 2 km od CENTRA grada (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Srećnarepublika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.