DARIJINA SESTRA UMRLA POSLE OPERACIJE GRUDI: Imala je samo 22 godine i JEDNU ŽELJU! Doktor Jakov se SRAMNO BRANI?
Sestra žrtve, Foto: PrintScreen/ YouTube/ СВОЇ.КР

tragično

DARIJINA SESTRA UMRLA POSLE OPERACIJE GRUDI: Imala je samo 22 godine i JEDNU ŽELJU! Doktor Jakov se SRAMNO BRANI?

Operacija je izvedena 13. juna u gradskoj bolnici

Objavljeno:

Ukrajinska policija istražuje smrt Aline Mukine (22), koja je preminula nakon operacije uvećanja grudi u bolnici u Krivom Rogu.

Prema prvim rezultatima istrage, devojka je umrla usled trovanja medikamentima, a porodica tereti lekara za nesavesno lečenje.

Darija, sestra preminule devojke, rekla je da je Alina otišla kod dr Jakova J. po preporuci prijateljice, koja je ranije kod njega imala operaciju.

"Alina je dugo želela da uveća grudi, htela je da bude najlepša", započinje priču Darija za lokalne medije.

Kako navodi, operacija je izvedena 13. juna u gradskoj bolnici. Intervencija je koštala 3.000 evra. Postojala je i opcija da je Jakov operiše i u privatnoj klinici, tada bi operaciju platila 200 evra skuplje. Darija navodi da su ga pitali koja je klinika bolja, te da je on odgovorio da se samo razlikuju po zidovima, zbog čega je doneta odluka da se operiše u gradskoj bolnici.

"Lekar je rekao da je i oprema bolja u gradskoj, pa su se dogovorili da je tamo operiše", kaže sestra.

Darija navodi da je dr Jakov uzeo pare u kešu u stranoj valuti. Navodno je komentarisao "kako radi u dobrotvornoj ustanovi", jer su samo implanti koštali 3.000 evra.

Darija kaže da je Alina otpuštena kući iz bolnice dan nakon operacije. Nije se dobro osećala, ali su joj prijatelji govorili da će joj sutradan biti bolje.

"I doktor me je preko telefona uveravao da nema razloga za brigu", priča Darija.

Ona kaže da je sestru videla u subotu, te da je pila gomilu lekova koje joj je lekar prepisao.

"Moja sestra je mlada, aktivna, a tada, jedva hoda, jedva se pomera, grudi je bole. Rekla mu je da oseća bol u grudima. Pokazivala mi je gde je boli. Terala me da je pipnem. Bila je topla, i nekako mi na dodir nije delovalo normalno to što pipam. Kao da je nešto bilo tu sa jedne strane, a sa druge nije", priča Darija.

Alina je doktora ponovo pozvala u subotu 17. juna, a potom je otišla do bolnice u pratnji majke. Insistirale su da se uradi ultra zvuk, ali je dr Jakov, prema Darijinim rečima, u bolnicu došao tek u ponedeljak, prenosi Obozrevatel.

"Tada je sama jedva došetala do ulaza u bolnicu. Morali su da doguraju krevet na točkiće, i tako su je odvezli na odeljenje", priča sestra.

Lekar je tada Alininoj majci rekao da će drenirati nešto na grudima.

"Rekao je da će napraviti mali rez, da ukloni tečnost. A on ju je ponovo odveo u salu i stavili su je u totalnu anestaziju. Izvadio je implant, isprao ga i vratio unutra. To je i rekao mami na kraju", priča Darija.

Sutradan se Alini stanje pogoršalo, hitno je prebačena na odeljenje intenzivne nege.

"Tamo joj rade gomilu nekih testova. Pritisak joj je jako nizak, 9organi počinju da joj otkazuju - jetra, bubrezi, onda pluća... Stavili su je u indukovanu komu", priča Darija.

Tada je doneta odluka da Alinu operišu treći put. Tada su izvadili implante, ali je već bilo prekasno. Alina je preminula 22. juna.

Darija tvrdi da je njena sestra prošla sve lekarske provere pred operaciju i da je bila zdrava.

Prvi nalazi obdukcije pokazuju da je uzrok smrti trovanje lekovima. Međutim, čekaju se dodatne analize, koje će biti gotove za nekoliko nedelja.

S druge strane, Darija veruje da je njena sestra dobila sepsu.

"Nisu mogli to da zaustave. Imala je 22 godine, a jetra je toliko propala da nisu mogli ni biopsiju jetre da urade, kako je to moguće?", pita se Darija.

Alinina porodica je podnela prijavu policiji i tada je pokrenuta istraga.

U gradskoj bolnici su potvrdili da je istraga u toku, ali nisu hteli da otkrivaju detalje.

Dr Jakov J. se oglasio i rekao da je radio kao profesionalac i da nije kriv za smrt mlade devojke.

On je rekao da ne može da otkriva detalje lečenja zbog poverljivosti podataka, te da će državni organi istragom sve ustanoviti.

"Ne mogu da vam kažem koji je uzrok smrti. Traje istraga, čekaju se svi rezultati obdukcije. Pričaju da postoje neki prvi nalazi. Ne znam, nisam ih video. Smatram da nisam ja kriv, komplikacije uvek mogu da se dogode", rekao je on.

Doktor je priznao da radi i u privatnoj bolnici, ali je rekao da takođe operiše ranjene u borbama, te da vrši i plastične, ali i operacije u domenu opšte hirurgije.

U pitanju je hirurg sa više od deset godina iskustva.

Dr Jakov je rekao da je Alina pred operaciju potpisala sve neophodne saglasnosti, kako zakon nalaže. S druge strane, Alinina sestra i roditelji tvrde da nikad nisu videli te papire.

Upitan o novcu koji je uzeo, dr Jakov je rekao da je novac isplaćen u kešu kako bi se kupili implanti i da za sve postoji račun.

Bonus video:

00:13

MILICA SE UDALA ZA MILIJARDERA KAZAHSTANCA A SVI JE PROZIVAJU DA JE PLASTIČNA: Bila sam mis Južne Srbije i pre svih operacija!

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.