OVA PROFESORKA JE 20 GODINA BILA NA ODMORU: Samo da čujete koji je bio NJEN IZGOVOR!
Cinzia Paolina De Lio, Foto: PrintScreen/ Facebook/ Roberto Aglio

profesorka za pamćenje

OVA PROFESORKA JE 20 GODINA BILA NA ODMORU: Samo da čujete koji je bio NJEN IZGOVOR!

Prvobitno je otpuštena 2017. godine

Objavljeno:

Profesorka u srednjoj školi koja je dobila otkaz nakon što se otkrilo da je bila odsutna 20 godina od svoje 24 godine duge karijere, obećala je podeliti svoju stranu priče.

Cinzia Paolina De Lio, koja je predavala književnost i filozofiju u školama u blizini Venecije u Italiji, a navodno je koristila kombinaciju bolovanja, odmora i dozvola za prisustvovanje konferencijama kako bi izbegla predavanja u školi - i nekako se uspela da se izvuče s tim dve duge decenije.

Prvobitno je otpuštena 2017. godine, no nakon što se vratila na posao na četiri meseca izazvala je nekoliko pritužbi zbog svog stila vođenja nastave. Italijanski mediji pišu da je Cinzia tokom nastave većinom kuckala na telefomu i učenicima predavala stvari koje uopšte nisu deo gradiva.

Prošle nedelje Vrhovni sud preinačio je odluku iz 2018. godine rekavši da dve decenije izbivanja pokazuju 'trajnu i apsolutnu nesposobnost'. Slučaj je, piše The Times, dokazao koliko je teško dobiti otkaz u javnoj službi.

Trajna nesposobnost za rad

Sud je čuo pritužbe studenata koji su se žalili da je bila loše pripremljena, da nije donela udžbenike i da je imala 'nasumičan i improviziran' način ocenjivanja njihovog rada. Prema inspekciji, neki su studenti čak štrajkovali i odbijali da pohađju njenu nastavu. Inspekcija je takođe utvrdila da je bila 'nespremna' i 'nepažljiva' dok je predavala.

De Lio je od tada obećala podeliti svoju stranu priče i izjavila je za novine da bi rado podelila činjenice ove 'jedinstvene i nadrealne priče' - ali ne odmah. De Lio, koja kaže da sada radi kao slobodna novinarka, tvrdila je da ima dokumente koji pomažu da se dokaže njena strana priče, ali kada su je novine Repubblica kontaktirale, rekla je: "Žao mi je, ali trenutno sam na plaži ."

"Rekonsrtuisaću istinitost činjenica ove apsolutno jedinstvene i nadrealne priče", nastavila je.

"Ne odgovaram na pitanja novinara koja ne odgovaraju istinitosti moje priče."

Bonus video:

01:55

DECI POSTAJE NORMALNO TO DA VAM NEKO PRETI BOMBOM! Profesorka Dimitrijević o mogućim motivima za lažne dojave o bombama u školi

(Espreso/ Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.