"STRPAĆE VAS U ZATVOR": Ema krenula na odmor, pa doživela DRAMU, zbog ove "SITNICE" na pasošu je sve PALO U VODU!
Ema Doerti, Foto: Printscreen/TikTok/emmafituk_

ZBOG "SITNICE"

"STRPAĆE VAS U ZATVOR": Ema krenula na odmor, pa doživela DRAMU, zbog ove "SITNICE" na pasošu je sve PALO U VODU!

„Stvarno sam uznemirena“

Objavljeno:

Fitnes influenserka Ema Doerti iz Australije je ispričala da je joj je bilo zabranjeno da se ukrca na let za Bali, u Indoneziji, jer je njen pasoš imao „malo oštećenje vodom“. Njeno iskustvo podseća koliko je važno da se uverite da je vaš pasoš u dobrom stanju, jer svaka zemlja može da navede oštećenje pasoša kao razlog za zabranu ulaska, napominje Daily Mail.

Ema je u svom nedavno objavljenom TikTok videu ispričala kako su joj na aerodromu u Sidneju zabranili da se ukrca na let za popularno indonežansko ostrvo.

@emmafituk_ just telling myself everything happens for a reason ? trying not to cry right now but whatever i’d rather be stranded in Sydney than detained in a Balinese cell !! #bali #deniedboarding #airportlife #airportfails #travelfails #travel #traveltok #traveltiktok #fyp #storytime #passportdamage #detained #flyingtobali #balitravel #balitrip ♬ original sound - emmafituk_

Preporučila je putnicima da „triput provere“ da njihov pasoš nema „oštećenja, tragova, vode ili bilo čega“ pre nego što krenu na aerodrom.

„Upravo su mi bukvalno rekli da bi me, ako bi me pustili na Bali, vojska i obezbeđenje na aerodromu na Baliju smestili u ćeliju. Očigledno, aerodrom na Baliju je zaista strog i poznati su po tome što stavljaju ljude u zatvor ako im se ne sviđa vaš pasoš.“

„Stvarno sam uznemirena“, dodaje. „Iscrpljena sam, samo sedim ovde i plačem poslednjih 15 minuta.“

I drugi TikTokeri nadovezali su se na njeno iskustvo, otkrivši da im se slično dešavalo.

„Stranica pasoša mog partnera je bila malo pocepana i takođe mu nisu dozvolili da se ukrca na let za Bali.“

„To mi se desilo. Sleteo na Bali, morao sam da čekam u ćeliji dok nisam uspeo da se ukrcam na let.“

A TikToker, ‘travelvithholl’, sa sedištem na Baliju, reagovao je na video rekavši: ‘Ako dolazite na Bali… Morate da se uverite da je vaš pasoš u dobrom stanju. Ili je istina – bićete privedeni.’

Još jedna putnica, Australijanka Bronte Gosling, imala je isti problem prošle godine, kad je osoblje avio-kompanije reklo da neće moći da se ukrca zbog „malog oštećenja vodom“ na stranici sa fotografijom njenog pasoša.

Zašto je ovo posebno česta pojava za turiste koji idu na Bali?

The West Australian je 2019. izvestio da je Indonezija uvela stroža ograničenja za ulazak u zemlju putnika sa oštećenim pasošima i da će kažnjavati avio-kompanije do 3.900 funti (5.000 američkih dolara) ako prevoze putnike sa oštećenim pasošima na dolaznim letovima.

Međutim, i putnici na druge popularne destinacije za odmor na plaži, kao što su Tajland i Maldivi, suočavaju se sa sličnim problemima sa svojim pasošima.

Ranije ove godine, britanski TikToker, Ejmi Grundi, tvrdila je da joj je pasoš odbijen na aerodromu u Mančesteru za let za Tajland zbog iscepane stranice. Uspela je da dobije pasoš za hitne slučajeve i uhvati drugi let, a to ju je koštalo dodatnih 700 funti.

Godine 2019, zvezda rijalitija „Made in Chelsea“ Džordžija Tofolo dospela je na naslovne strane kada je zadržana na aerodromu na Maldivima jer joj je nedostajala stranica u pasošu – puštena je tek nakon zadržavanja od devet sati.

Bonus video:

04:13

NOVA HIT DESTINACIJA ZA LETOVANJE! Hoteli su renovirani, a ponude izuzetno povoljne! Najbolji aranžmani DO KRAJA JUNA

(Espreso / Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.