Kineski premijer: Kina za otvaranje prema svetu na visokom nivou
Foto: Kineska medijska grupa

GLOBALIZACIJA

Kineski premijer: Kina za otvaranje prema svetu na visokom nivou

Globalizacija je omogućila svim zemljama da budu blisko isprepletene u ekonomiji, Li je naveo da je to “nepovratan istorijski trend” za njih da rade zajedno

Objavljeno:

Kina je presvećena mirnom razvoju i otvaranju na visokom nivou, rekao je kineski premijer Li Ćijang na sastanku sa Klausom Švabom, izvršnom predsednikom Svetskog ekonomskog foruma u Tijenđinu u ponedeljak.

Li je naveo da je Kina spremna da radi sa svim stranama da izgradi otvorenu svetsku ekonomiju i da promoviše izgradnju zajednice čovečanstva od zajedničke budućnosti.

Globalizacija je omogućila svim zemljama da budu blisko isprepletene u ekonomiji, Li je naveo da je to “nepovratan istorijski trend” za njih da rade zajedno.

Zemlje treba da unapređuju razumevanje, poboljšavaju međusobno poverenje, smanje pogrešne presude i da insistiraju na korisnim rezultatima. Tako je neophodno promovisanje zbližavanje interesa i reagovanje na zajedničke izazove i stvaranje bolje budućnosti, dodao je kineski premijer.

Švab je naveo da je Svetski ekonomski forumi spreman da produbljava partnerstvo sa Kinom i promoviše saradnju u klimatskim promenama i drugim pitanjima.

(Espreso/ Kineska medijska grupa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.