PROLAZIO JE PORED PARKA, A ONDA NA KLUPI UGLEDAO JEZIVO STVORENJE: Nije smeo da priđe, pa... (VIDEO)
Golub, Foto: PrintScreen/ Twitter/ Daily Mail Online

jezivo

PROLAZIO JE PORED PARKA, A ONDA NA KLUPI UGLEDAO JEZIVO STVORENJE: Nije smeo da priđe, pa... (VIDEO)

Jedan snimak koji je postao viralan na društvenim mrežama, mnogima je uterao jezu u kosti

Objavljeno:

Jedan od strahova koji je manje poznat jeste pteronofobija. U pitanju je strah od perja i bilo kakvog kontakta s njim. Blisko povezan sa pteronofobijom jeste i ornitofobija koja predstavlja strah od pernatih životinja, najviše strah od ptica, posebno golubova.

Nijedan strah ne treba potceniti, posebno ukoliko se on ne javi samo kao strah od pernate životinje, već od gigantske pernate životinje.

Naime, jedan snimak koji je postao viralan na društvenim mrežama, mnogima je uterao jezu u kosti, a ponajviše tvorcu samog video-zapisa. Naime, njime je zabeležen trenutak kada je on šetajući po obližnjem parku na klupici ugledao zastrašujuće stvorenje. Isprva nije mogao da otkrije o čemu je reč i bio ga je strah da se približi, ali je onda izvadio mobilni telefon i odlučio da snimi "opakog mutanta". Nakon što je shvatio da ga životinja očigledno neće povrediti, približio joj se i tada shvatio o čemu je reč.

U pitanju je elegantna golubica s raskošnim pernatim nogama, čiji je snimak na društvenim mrežama izazvao salve komentara. Mnogi su je nazvali mutantom, a pojedinci čak i Frankenštajnom, a video-zapis je za samo jedan dan sakupio više od 2 miliona pregleda. Komentari se i dalje nekontrolisano nižu.

- Ova golubica je nastala veštačkim putem -

- Ako mi kažete da ta ptičurina može da leti mislim da više ne želim da izađem iz kuće -

- To je jedna veličanstvena majka golubica - glasili su samo neki od komentara.

Oglasili su se i stručnjaci koji su se potrudili da razreše misteriju. Naime, u pitanju je posebna vrsta goluba, engleska Pouter golubica.

Uzgajana je u specijalnim uslovima da bi imala tako krupne, raskošne i gigantske noge, a neproporcionalno mala krila. Kao i ostali domaći golubovi i Pouter vodi poreklo od divlje golubice.

Bonus video:

00:08

Golub doleteo u lokal i NAJEO se pice!

(Espreso/ Srećna Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.