EVO ŠTA SE DEŠAVA U RUSIJI NAKON POVLAČENJA VAGNEROVACA: Krvoproliće na kraju sprečeno
Vagner grupa napustila ruski grad Rostov, Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

javljeno je

EVO ŠTA SE DEŠAVA U RUSIJI NAKON POVLAČENJA VAGNEROVACA: Krvoproliće na kraju sprečeno

Prigožin je ranije u subotu objavio da su njegove snage stavile pod kontrolu vojne objekte u gradovima Rostov na Donu i Voronježu, i uputile se ka Moskvi

Objavljeno:

Borci privatne vojske Vagner napustili su južni ruski grad Rostov na Donu i krenuli su nazad u svoje terenske kampove, potvrdio je sinoć regionalni gubernator.

Ulice u centru južnog ruskog grada Rostova na Donu ponovo su otvorene za saobraćaj, nakon što je ruska privatna vojna organizacija Vagner počela da povlači borce koji su bili preuzeli kontrolu nad vojnim objektima u tom gradu, javlja ruski Interfaks.

Kako su prethodno prenele RIA Novosti, šef "Vagnera" Jevgenij Prigožin, zajedno sa svojim borcima, napustio je štab Južnog vojnog okruga u Rostovu na Donu.

1 / 5 Foto: Sergey Pivovarov / Sputnik / Profimedia

Na snimku koji su RIA Novosti objavile na Telegramu vidi se kako Prigožin napušta vojni štab u terenskom vozilu, prenosi Rojters.

Kako navodi TASS, iz štaba je izneta sva teška vojna tehnika, uključujući tenkove.

Prigožin je ranije u subotu objavio da su njegove snage stavile pod kontrolu vojne objekte u gradovima Rostov na Donu i Voronježu, i uputile se ka Moskvi.

On je potom, nakon razgovora sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom, saopštio da je naredio svojim borcima, koji su u konvoju napredovali ka Moskvi, da se okrenu i vrate u svoje baze kako bi se izbeglo krvoproliće.

Bonus video:

01:56

Mlakar otkrio šta će biti sa Vagnerom: DOBIĆE NOVOG ŠEFA

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.