POSLE 60 GODINA BRAKA ŽENA GA NE PREPOZNAJE: Napravio je GEST koji se pamti, PLAKALA je kao KIŠA (VIDEO)
Verdba, Foto: PrintScreen/ Instagram/ majicallynews

neverovatno

POSLE 60 GODINA BRAKA ŽENA GA NE PREPOZNAJE: Napravio je GEST koji se pamti, PLAKALA je kao KIŠA (VIDEO)

Snimak je postao viralan na društvenim mrežama i samo na Instagramu dobio više od 94.000 sviđanja

Objavljeno:

Veridba je čin koji se pamti celog života, pogotovo ukoliko je originalna. Trenutak kada se verenički prsten stavlja na ruku je nezaboravan, a u današnje vreme je postalo moderno i tzv. obnavljanje bračnih zaveta, pogotovo u zapadnim zemljama. Međutim, čak i ukoliko dođe do čina obnavljanja zaveta, što predstavlja neku vrstu "svadbe nakon svadbe", ni to nije garancija za srećan i dugovečan brak. Ipak bi se moglo reći da je par sve probao.

Alchajmerova bolest je najčešći uzrok demencije i prema većini istraživača čini više od polovine ovih oboljenja. Uzrok se uglavnom ne zna, ali postoje lekovi i mere koji mogu da ublaže tegobe bolesnika. Smatra se da Alchajmer pada teže porodici obolele osobe, nego samoj osobi koja pati od nje. Deca koju, na primer, majka ne prepoznaje posebno su utučena, a ne smemo zanemariti ni bračnog partnera. On je najduže bio sa osobom koja ga se na kraju, posle pola veka provedenih u istom prostoru, više ne seća.

Snimak koji je postao viralan na društvenim mrežama i samo na Instagramu dobio više od 94.000 sviđanja prikazuje baku koja proslavlja 83. rođendan. Njena deca i unuci zajedno sa njenim suprugom, koji se takođe vidi na snimku, rešili su da joj prirede iznenađenje i proslave simbolično njen divan dan. Možda se ona ne seća nikog od njih, ali je očigledno da se raduje. Ono što, međutim, ni ne sluti jeste iznenađenje koje joj je pripremio njen suprug.

On je, naime, u jednom trenutku lagano izvadio kutijicu iz džepa očigledno spreman da ponovo zaprosi svoju dugogodišnju izabranicu. U trenutku je kroz suze prozborio: "Ne znam da li ću ovo moći da izvedem", ali, vidno ohrabren podrškom s druge strane kamere, nastavio je u svojoj nameri. Zatim se obratio supruzi rečima:

- Danas je tvoj 83. rođendan. Ti se možda ne sećaš, ali pre 63 godine ja sam te baš na ovaj dan zaprosio. Pošto to ne pamtiš, želim ponovo da mi dozvoliš da ti stavim verenički prsten na ruku i da te zvanično ponovo isprosim. Znaj da ovih 60 godina nije sve išlo glatko, nije svaki dan bio lak, ali smo uspeli, a samo to je sada bitno - rekao je on stavljajući starici zlatni verenički prsten na ruku.

Baka je bila vidno zapanjena, ali kao da se u tom trenutku prisetila svog supruga.

- Deda, da li ćeš ti to meni zaista ponovo da staviš prsten na ruku? Deco, pogledajte, vidite šta imam - rekla je ona radosno, ali plačljivim glasom, i pokazala prsten podižući visoko u vazduh drhtavu ruku.

Komentari su preplavili mreže.

- Trenutak kada deka kaže "Ne znam da li ću moći ovo da izvedem" pokazuje pravu ljubav u svom suštinskom smislu -

- Ali kad joj kaže "nisu sve godine našeg braka bile idealne", e to je iskrena ljubav! -

- Suze mi teku, ovo me je podsetilo na moje roditelje. Mama mi je umrla 2019. godine, a tata godinu dana kasnije, čini mi se od tuge za njom -

- Ništa u životu nije lako, ali ljubav uvek nađe put -

- Neka Bog blagoslovi ovo dvoje divnih ljudi i njihove naslednike - glasile su samo neke od reakcija.

Bonus video:

01:11

Spektakularna veridba u parkiću u Žarkovu

(Espreso/ Srećna Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.