"ČULE SU SE POVRATNE INFORMACIJE IZ PODMORNICE TITAN": Hoće li ovo pomoći u spasavanju, ovaj dokument je KLJUČAN!
Nestala podmornica, Foto: EPN/Newscom / Newscom / Profimedia

POTRAGA TRAJE

"ČULE SU SE POVRATNE INFORMACIJE IZ PODMORNICE TITAN": Hoće li ovo pomoći u spasavanju, ovaj dokument je KLJUČAN!

Čule su se dodatne akustične povratne informacije

Objavljeno:

Posada koja je tragala za nestalom podmornicom "Titan" čula je zvukove udaranja svakih 30 minuta u utorak, a četiri sata kasnije, nakon što su dodatni sonarni uređaji bili raspoređeni, lupanje se i dalje čulo, prema internom vladinom memorandumu o potrazi.

Nije jasno kada se iz podmornice "Titan" čulo lupanje u utorak i koliko dugo, na osnovu dog dokumenta. Naknadno ažuriranje dopisa poslato u utorak uveče sugeriše da se čulo više zvukova, iako nije opisano kao "lupanje".

"Čule su se dodatne akustične povratne informacije koje će pomoći u vektoriranju površinskih sredstava, a takođe će ukazivati na kontinuiranu nadu da ima preživelih", navodi se u tom ažuriranju.

1 / 3 Foto: EPN/Newscom / Newscom / Profimedia

Kanadska letelica P3 je takođe locirala beli pravougaoni objekat u vodi, prema tom memorandumu, ali je drugi brod koji je bio spreman za istragu preusmeren da bi pomogao u istraživanju akustične povratne informacije.

Zajednički centar za koordinaciju spašavanja radi na pronalaženju podvodnog vozila na daljinsko upravljanje koje bi pomoglo u potrazi za podmornicom kojoj vreme ističe, navodi se u dopisu. Ovu informaciju prvi je preneo "Rolling stone", dok "Si-En-En" nije uspeo da je nezavisno potvrdi.

00:29

Naučno-istraživačka podmornica podnela biološke uzorke sa morskog dna

(Espreso/MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.