RADNIKU NA OVAJ NAČIN ISPLATIO POSLEDNJU PLATU, PA ZAŽALIO: Neće mu više nikada pasti NA PAMET DA URADI tako nešto!
Radnik / ilustracija, Foto: Csaba Deli / Panthermedia / Profimedia

bezobrazluk!

RADNIKU NA OVAJ NAČIN ISPLATIO POSLEDNJU PLATU, PA ZAŽALIO: Neće mu više nikada pasti NA PAMET DA URADI tako nešto!

Gomila penija bila je toliko velika da je blokirala i zaprljala kućni prilaz Andfreasa Flatena i trebalo mu je gotovo sedam sati da ih ukloni

Objavljeno: 16:13h

Vlasnik radionice za popravku automobila u Pičtri Sitiju, Džordžija, žali zbog svoje odluke da poslednju platu bivšeg zaposlenog isplati u masnim kovanicama.

Majlsu Vokeru i kompaniji "A OK Luxury Autoworks" naloženo je da isplate Andreasu Flatenu i osmoro drugih zaposlenih više od 39.000 dolara u presudi Severnog okruga Džordžije Njunan od 13. juna, koja je uključivala 19.967 dolara zaostalih plata i 19.697 dolara na ime "likvidirane štete".

Istovremeno, Vokeru i njegovoj kompaniji je naređeno da uklone sve fotografije i reference Flatena sa svoje veb stranice i stranica društvenih medija i obezbede da odluka o saglasnosti bude postavljena na "upadljivim mestima" oko radionice. Kompanija takođe mora da objavi izveštaj o zabrani odmazde u radnji prema Zakonu o poštenim standardima rada, javlja "People".

Ministarstvo rada je podnelo žalbu protiv Vokera i "A OK Luxurz Autoworks" u decembru 2021. godine nakon što su istražitelji otkrili da su Voker i njegova kompanija prekršili zakone.

Flaten je takođe kontaktirao odeljenje nakon što mu Voker navodno nije isplatio poslednju platu, pa mu je on, u znak odmazde, dao platu tako šmo mu je isporučio 91.500 penija prekrivenih naftom na kućni prilaz.

Gomila penija bila je toliko velika da je blokirala i zaprljala Flatenov prilaz i trebalo mu je gotovo sedam sati da ih ukloni. Da stvar bude još gora, Voker je objavio i "klevetničke izjave" o Flatenu na veb stranici svoje kompanije.

U aprilu 2021. Flatenova devojka, Olivija Oksli, rekla je da su u početku bili ljuto, ali da se to promenilo kada su počeli da čiste prilaz.

"Nakon prve pune lopate, sve što smo mogli da uradimo je da se smejemo jer je ovom jadnom jadniku trebalo toliko vremena da bude osvetoljubiv i okrutan", rekla je ona. "Apsolutno smo odbili da mu dozvolimo da nam uništi jedan jedini trenutak."

Nakon presude, regionalni advokat Odeljenja za rad Tremel Hauard je u saopštenju naveo da je "sud poslao jasnu poruku poslodavcima kao što je Majls Voker koji podvrgavaju zaposlene nepoštenoj praksi plata i direktnom zastrašivanju i odmazdi".

"Po zakonu, angažovanje radnika u američkom Ministarstvu rada je zaštićena aktivnost", dodao je on. "Radnici ne treba da se plaše uznemiravanja ili zastrašivanja na radnom mestu."

"Poslodavci koji pogrešno veruju da mogu namerno da krše zakone o radu na račun zaposlenih i konkurenata moraju da shvate da ćemo učiniti sve što je u okviru naših prava da ih privedemo pravdi."

"Radnici imaju pravo da dobiju zarade koje su zaradili bez straha od uznemiravanja ili zastrašivanja", dodao je regionalni administrator za plate Huan Korija.

"Odsek za plate i radne sate će koristiti sve raspoložive alate kako bi osigurao da su prava radnika zaštićena i da im poslodavci ne uzvrate odmazdom kada ostvare ta prava. Ovaj slučaj bi trebalo da posluži kao obaveštenje poslodavcima da se odmazda neće tolerisati."

Bonus video:

00:45

ZAVARIVAČ U OVOJ FABRICI U SRBIJI IMA PLATU 70.000 DINARA! Evo šta se u njoj proizvodi i šta je ključ uspeha!

(Espreso / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.