JUNKER UPOZORAVA: Ako se EU raspadne, NA BALKANU ĆE IZBITI RAT!
Foto: Fonet

NAKON SUSRETA SA potpredsednikOM SAD

JUNKER UPOZORAVA: Ako se EU raspadne, NA BALKANU ĆE IZBITI RAT!

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker upozorio je američkog potpredsednika Majka Pensa na još jedan rat na Zapadnom Balkanu ako EU kolabira, uključujući kao posledica Trampovog ohrabrivanja članica da posle Bregzita izađu iz EU
Objavljeno:

Pens je bio u Briselu još 20. februara ali je detalje razgovora otkrio Junker u ekskluzivnom intervjuu za Fajnenšel tajms objavljenom 24. marta.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Rekao sam potpredsedniku (Pensu): 'Ne govori to. Ne pozivaj druge da izađu jer ako EU propadne, imaćete novi rat na Zapadnom Balkanu - kazao je Junker.

Predsednik Komisije rekao je da je važno da se zemljama u regionu ponudi perspektiva članstva u EU: "Ako ih ostavimo same - Bosna i Hercegovina, Republika Srpska (srpski entitet BiH), Makedonija, Albanija, sve te zemlje - imačemo ponovo rat".

Junker je takođe rekao da planira da poseti Vašington sledećeg meseca dodajući da nije siguran da li će se sresti sa Trampom.

- Pokušavaju to da dogovore, ali on ima druge prioritete. Između ostalog, on ne razume ništa o Evropi - rekao je Junker i dodao:

- Razgovarao je telefonom sa Tuskom (predsednikom Evropskog saveta) i mislio da sam to ja.

(Espreso.co.rs / EurActiv.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.