BEZ OPERACIJE ŽELUCA SMRŠAO 163 KILOGRAMA: Jednu STVAR je promenio i SVE mu se OKRENULO NAGLAVAČKE! (FOTO)
Kol Prohaska, Foto: Printscreen Instagram/3to1fitness

zanemećete kad vidite

BEZ OPERACIJE ŽELUCA SMRŠAO 163 KILOGRAMA: Jednu STVAR je promenio i SVE mu se OKRENULO NAGLAVAČKE! (FOTO)

Kol Prohaska (39) je s čitavim svetom podelio svoj neverovatni put transformacije, ali nije ni blizu njenog kraja

Objavljeno:

Kol Prohaska (39) je još kao dete bio krupan i buckast. Kako je rastao postajao je sve teži i veći, a godine prejedanja učinile su svoje. U jednom trenutku stao je na vagu i ona je pokazala maksimalnih 265 kilograma, pa je očajni mladić posumnjao da ima mnogo više. Sve ozbiljniji zdravstveni problemi i raskid sedmogodišnje veze naterali su ga da se preispita.

Pre dve godine odlučio je da smrša i postepeno je gubio kilograme. Za dve godine intenzivnog treniranja izgubio je 163 kilograma i sve to bez tableta za mršavljenje i operacije želuca.

Koža koja visi

Iako je uspeo da reši problem viška kilograma i sad umesto sala ima mišiće, Kol i dalje ima problem sa viškom kože koja visi na njegovom telu.

- Zarobljen sam! Izgubio sam toliko kilograma, konačno imam mišiće, ali kad skinem majicu uhvati me užas kad vidim svu tu opuštenu kožu koja visi. Imam opuštenu kožu čak i na nogama, što mi pravi problem da trčim. Moram da nosim veće pantalone nego što bih inače samo zbog sve te kože - rekao je on.

Sada prikuplja novac za operaciju tokom koje će mu hirurškim putem biti odstranjen višak kože. Zato je pristao je da se slika bez majice kako bi pokazao ljudima svoj problem.

- Nisam to želeo, ali nisam imao izbora. To je verovatno bila jedna od najtežih stvari koje sam uradio u poslednje vreme, teže od mršavljenja. Ali, sam shvatio da moram da pokažem ljudima kako to izgleda ako želim da mi se pomogne - dodao je on.

Zatrpavanje hranom

Kako je ispričao, oduvek je bio bucko, još kao dete.

- Za sve je kriv moj način života, stalno sedenje i previše hrane. Bio sam zavistan od čipsa koji sam stalno grickao, a pio sam 12 flaša soka dnevno. Naručivao sam i jeo po pet čizburgera za jedan obrok, a bez problema bih smazao najveću picu. Mislim da sam dnevno unosio oko 5.000 kalorija, što je dovelo do moje ogromne kilaže - iskren je bio Kol.

Pokušavao je na sve načine da smrša, ali je svaki put bio razoraran rezultatima.

- Vežbanje je za mene bilo nemoguće zato što bih se odmah zadihao. Osećao sam se prilično loše. Svoju emotivnu prazninu pokušavao sam da zatrpam hranom i što sam bio nesrećniji, to sam više jeo. Bio sam užasno usamljen. Kad imate toliko kilograma kao ja, ne želite da idete bilo gde. Ne želite da razmišljate da li možete da hodate, šta ćete da obučete ili da li uopšte možete da sednete na stolicu - ispričao je on.

Prema njegovom priznanju, dok je bio debeo nikad nije šetao plažom ili prisustvovao zabavama pored bazena. Sama pomisao na odlazak u akva-park dovela bi ga do očaja. Prelomna tačka bio je raskid sedmogodišnje veze, ali i sve veći zdravstveni problemi.

- Znao sam da je moja devojka izgubila poštovanje prema meni jer sam bio toliko debeo, a nisam činio ništa za sebe. Nisam imao cilj u životu, samo sam jeo i njoj je to jednostavno dosadilo. Nisam uspeo da sačuvam vezu, ali sam spasao sebe - otkrio je Kol.

Kad je rešio da smrša prvo je naterao sebe da više hoda.

- Prvo sam pešačio tek nekoliko blokova, a onda sam svakog dana tu razdaljinu malo povećavao. Izbacio sam iz ishrane slatkiše, čips, sokove i počeo sam da vodim računa o kalorijama. Nezdravu hranu sam zamenio zdravom i započeo sam proteinsku dijetu - ispričao je Kol.

Kad je stekao malo snage i kondicije počeo je da vežba u teretani.

- Išao sam postepeno, a najveći motiv mi je bio sam gubitak kilograma. Danas dnevno pređem 10.000 koraka i svakog dana bez izuzetka trčim, bilo napolju ili na traci. Triput nedeljno dižem tegove i osećam se sjajno. Odluka da smršam je bila samo moja i srećan sam što sam načinio taj korak - priznao je Kol.

Prvi let avionom

Umesto čizburgera i druge nezdrave hrane danas jede nemasnu govedinu, mlevenu ćuretinu i pasulj.

- Izbacio sam testeninu, ali pojedem nekad parče hleba i umereno uživam u ugljenim hidratima. Moj cilj je da dnevno unesem između 2.000 i 2.500 kalorija što zdravije hrane. Čips i slatkiše ne jedem uopšte zato što znam da bi brzo ponovo postao zavistan od grickalica - iskren je bio on.

Kol je nedavno po prvi put u životu leteo avionom. Iz Južne Kalorine gde živi odleteo je u Los Anđeles kako bi lično upoznao estetskog hirurga s kojim se povezao preko društvenih mreža i koji bi trebalo da ga operiše i odstrani mu višak kože.

U pitanju je zahtevna estetska operacija koja podrazumeva niz procedura za oblikovanje tela.

- Plan je da se prvo ukloni koža sa mog gornjeg dela tela, uključujući grudi i ruke. Biće potrebno tri do pet operacija tokom dve godine kako bi sve došlo na svoje mesto. Lekar mi je rekao da me nakon svakog hirurškog zahvata čeka nekoliko nedelja oporavka, kao i da će se ožiljci od operacije verovatno videti na pojedinim delovima tela. Ali to me ne brine. Više me brine to što još ne znam koliko će koštati intervencija - rekao je Kol.

Kako je naglasio, on želi da inspiriše i druge gojazne ljude da pokušaju da smršaju i izbore se za sebe i sopstveno zdravlje.

- Ako sam ja uspeo, svako može - poručio je za kraj Kol Prohaska koji danas ima 102 kilograma. On veruje da će sigurno izgubiti barem još desetak kad mu budu odstranili višak kože koji je ostao kao podsetnik na to koliko je gojazan zapravo nekad bio.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.