EP POZVAO NATO DA PRIMI UKRAJINU! Evo kada bi KLJUČNA odluka mogla da se DESI, do tada imaju 1 OBAVEZU
NATO alijansa, Foto: EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

vojna alijansa

EP POZVAO NATO DA PRIMI UKRAJINU! Evo kada bi KLJUČNA odluka mogla da se DESI, do tada imaju 1 OBAVEZU

Poslanici osuđuju i rusko rušenje brane Kahovka 6. juna, što predstavlja akt ratnog zločina i izazvao strahovite poplave koje su kreirale katastrofu i ekocid u Ukrajini

Objavljeno:

Poslanici Evropskog parlamenta pozvali su danas Severnoatlantsku alijansu (NATO) da pokažu svoju predanost Ukrajini i otvore put da Kijev dobije poziv za članstvo u toj organizaciji kada se rat završi.

U rezoluciji, koja je usvojena sa 425 glasova za, 38 protiv i 42 uzdržana, poslanici ističu očekivanje da će "proces pristupanja početi pošto rat bude završen i potom okončan što je pre moguće".

Dok se ne ostvari punopravno članstvo, EU i njene države članice, zajedno sa NATO saveznicima i istomišljenicima, moraju raditi blisko sa Ukrajinom kako bi se razvio privremeni bezbednosni okvir i garancije, navode evropski poslanici i dodaju da bi taj okvir trebalo da bude primenjen odmah pose rata.

Poslanici osuđuju i rusko rušenje brane Kahovka 6. juna, što predstavlja akt ratnog zločina i izazvao strahovite poplave koje su kreirale katastrofu i ekocid u Ukrajini.

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.