MAJKA I OČUH UBILI SINA (9), U TRENUTKU SMRTI IMAO 50 POVREDA: Zbog onoga što su mu RADILI ćete se NAJEŽITI, HOROR!
Alfi Stil, Foto: West Mercia Police

STRAŠNO!

MAJKA I OČUH UBILI SINA (9), U TRENUTKU SMRTI IMAO 50 POVREDA: Zbog onoga što su mu RADILI ćete se NAJEŽITI, HOROR!

Preminuo je nakon kontinuiranog zlostavljanja, a njih dvoje su mu između ostalog naneli višestruke telesne povrede i držali ga u hladnoj kadi što je bio način kojim su ga kažnjavali

Objavljeno:

Majka i njen partner osuđeni su za ubistvo njenog devetogodišnjeg sina Alfija.

Alfi Stil je preminuo nakon kontinuiranog zlostavljanja, a njih dvoje su mu između ostalog naneli višestruke telesne povrede i držali ga u hladnoj kadi što je bio način kojim su ga kažnjavali.

Na sudu u Koventriju Dirk Hauel je proglašen krivim za ubistvo, a Karla Skot za ubistvo iz nehata, prenosi Sky News.

Alfi je u trenutku smrti imao 50 povreda, uključujući modrice po celom telu i znakove da mu je nedostajao kiseonik.

Na suđenju se čulo da je Alfi, nakon što je njegova majka upoznala Hauela, "trpeo napade i okrutnost, tako što su ga tukli, napadali, kažnjavali hladnom vodom i naterali da živi život kakav nijedno dete ne bi trebalo da vodi“.

Alfijeva majka je 18. februara 2021. pozvala hitnu pomoć i prijavila da njen sin ne diše. Rekla je da je zaspao u kadi u njihovoj kući.

Kada je policija stigla, Hauel nije bio kod kuće.

Majka je policajcima rekla da je zatekla Alfija "potopljenog" u kadi, dodajući da je prethodno "udario glavom". Dete nije davalo znake života i telo mu je bilo ledeno.

Ona je lagala policiju da je poslednji put videla Hauela nekoliko dana ranije. Ipak, na snimcima nadzornih kamera videlo se kako beži iz kuće otprilike u vreme kada je upućen poziv policiji. Uhapšen je nedugo kasnije dok je pokušavao da se ukrca u voz.

Karla Skot i njen partner su na sudu rekli da su smatrali da je "prihvatljivo" udariti Alfija "kaišem" ili ga kazniti na sličan način.

Te kazne su, između ostalog, uključivale "potapanje u hladne kupke" ili prisiljavanje deteta da stoji napolju, usred noći nakon čega bi ga polili hladnom vodom.

Na suđenju je pušten snimak komšije na kojem se može čuti kako Alfi više puta viče i moli majku da mu otvori vrata pošto je izbačen iz kuće.

Slučaj ove porodice bio je poznat nadležnim službama uključujući službu za socijalni rad jer su godinu dana pre Alfijeve smrti komšije već prijavljivale zabrinutost za dečaka.

Alfi Stil
Alfi Stilfoto: West Mercia Police

Jedna komšinica je pre tri godine rekla da dete stoji kao kip u dvorištu, a druge komšije su prijavile kako se u toj kući nešto čudno dešava.

U avgustu 2020., pola godine nego što je Alfi umro, jedna druga komšinica je pozvala policiju i prijavila da "zvuči kao da komšije rade nešto loše svom detetu u kadi, kao da ga stvarno povređuju".

Socijalni radnici su doneli plan o zaštiti deteta koji je podrazumevao da Hauel nije smeo da prenoći u kući, a što su on i Karla više puta prekršili.

Čak se razmišljalo o oduzimanju starateljstva majci ali se od toga odustalo jer je u to vreme sarađivala sa nadležnim službama.

U međuvremenu je pokrenuta i nezavisna revizija prakse zaštite dece kako bi se utvrdilo da li se moglo učiniti više da se zaštiti Alfi.

Bonus video:

01:58

NASILJE BEZ VIDLJIVIH TRAGOVA: Žrtve se PLAŠE da PRIJAVE nasilnika - Glavni problem nedostatak podrške? (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.