U MAJAMIJU OPSADNO STANJE, STIGAO TRAMP: Bivši predsednik danas pred SUDOM, detalji optužnice ZAPANJILI SVE! VIDEO
Donald Tramp, Foto: Profimedia

amerika

U MAJAMIJU OPSADNO STANJE, STIGAO TRAMP: Bivši predsednik danas pred SUDOM, detalji optužnice ZAPANJILI SVE! VIDEO

Tramp se suočava sa desetinama optužbi za nezakonito zadržavanje poverljivih informacija, uključujući i neke o nuklearnim tajnama

Objavljeno:

Bivši američki predsednik Donald Tramp stigao je u Majami, gde će se kasnije pojaviti pred sudom zbog optužbi za pogrešno rukovanje tajnim dosijeima nacionalne bezbednosti. U tom gradu je već vanredno stanje, jer je stigao veliki broj Trampovih pristalica, ali policija garantuje bezbednost svima.

Tramp se suočava sa desetinama optužbi za nezakonito zadržavanje poverljivih informacija, uključujući i neke o nuklearnim tajnama.

Tramp, koji vodi kampanju da se vrati u Belu kuću 2024. godine, negirao je da je počinio krivična dela, ali se suočava sa prvim federalnim krivičnim gonjenjem.

U međuvremenu, gradonačelnik Majamija Frensis Suarez rekao je novinarima da se grad priprema za Trampovo pojavljivanje pred sudom.

Policija će biti raspoređena u očekivanju gomile do 50.000 ljudi, rekao je on, iako su drugi izvori rekli američkim medijima da je očekivan manji broj ljudi.

U subotu, u svom prvom pojavljivanju u javnosti od podizanja optužnice, Tramp je rekao da slučaj predstavlja „mešanje u izbore” od strane „korumpiranog” FBI-ja i odeljenja pravde.

Očekuje se da će se Tramp nakon pojavljivanja na sudu toga vratiti u Bedminster kako bi dao komentare medijima.

Optužnica od 37 tačaka

Optužnica od 37 tačaka je podignuta nakon što je više od 100 dokumenata sa poverljivim oznakama pronađeno u Trampovom privatnom odmaralištu na Floridi Mar-a-Lago u avgustu.

Federalni tužioci optužuju Trampa da je nezakonito držao dokumenta, neke čuvao u plesnoj sali i kupatilu u Mar-a-Lagu i da je sa pomoćnikom pokušao da ometa vladu da ih preuzme.

Dokumenti su navodno sadržavali informacije o odbrambenim i oružanim sposobnostima SAD i stranih zemalja, kao i planove za moguću odmazdu kao odgovor na strani napad.

Tramp je, navodi se u optužnici, pokušao da opstruiše istragu FBI-ja o nestalim dosijeima sugerišući svom advokatu da ih „sakrije ili uništi“ ili kaže istražiteljima da ih nema.

Pravni stručnjaci kažu da bi krivična prijava mogla da dovede do zatvorske kazne za Trampa ako bude osuđen. On je obećao da će nastaviti svoju predsedničku kampanju bez obzira na presudu.

01:27

TRAMP PROGLASIO REKORDNU POBEDU: Rezultati su fenomenalni, ali ishod izbora tražićemo na SUDU (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.