BAKA JE IMALA TRUDNIČKI STOMAK KOJI JE ŠOKIRAO LEKARE: Kad su je OPERISALI, nestalo je 47 KG, a onda se OVO desilo
Baba, Foto: Profimedia

tuga

BAKA JE IMALA TRUDNIČKI STOMAK KOJI JE ŠOKIRAO LEKARE: Kad su je OPERISALI, nestalo je 47 KG, a onda se OVO desilo

Penzionerki je stomak bio veći od trudnice u drugom mesecu

Objavljeno:

Baka iz Rusije Galina Minigulova mogla je da spava samo sedeći, jedva je hodala, a ćerke su morale da je kupaju, i to sve zbog gigantske ciste u stomaku.

Penzionerki je stomak bio veći od trudnice u drugom mesecu, a posle operacije je bila lakša za neverovatnih 47 kilograma, piše portal KP.ru.

Ogromna izraslina je svakog trenutka pretila da pukne, pa su hirurzi morali da izvrše težak zahvat.

Galina je prvi put primetila da nešto nije u redu pre tri godine, kada je stomak naglo krenuo da joj raste za svaki slučaj je otišla kod lekara u Čeljabinsk.

Bolnica
Bolnicafoto: Profimedia

– Slučajno sam otkrila cistu. Ultrazvuk je pokazao cistu na jajniku od 20 cm, a pre toga nije bilo ništa. Lekari su rekli da je potrebno ukloniti je. Otišla sam u jednu kliniku, u drugu… u pet klinika. Svuda su me odbijali. Imam alergije, astmu i visok krvni pritisak. A cista je porasla! – ispričala je baka za pomenuti portal.

Poslednje tri godine su za nju bile su pravi pakao, a cista je porasla na 43 centimetra u prečniku.

Visila mi je do kolena. Kad su me dve ćerke prale, morale su sa sve četiri ruke da je podižu. Održala me je samo snaga volje i izdržala sam. Jedva sam hodala, bilo je teško pomerati noge. Nisam mogla da sedim, a kamoli da ležim. Spavala sam samo sedeći – kroz suze priča Galina.

Poslednja dva meseca su bila najgora. Baka uopšte nije izlazila iz kuće, a silazak sa trećeg sprata i povratak bez lifta je bio nemoguć zadatak.

Kada je hodala, Galina se gušila jer joj je tumor pritiskao pluća. U svemu su baki pomagale tri ćerke, sedmoro unučadi i praunuka (9).

– Rekla sam joj pre tri godine da treba da ide u Čeljabinsk. Kada je sve postalo jako loše, više se nije imala kuda, spakovali smo se i stigli. Plašila sam se da nećemo stići tamo – priznaje najstarija ćerka Žana Kudrjašova i dodaje da je njena majka veliki borac.

Tokom operacije ispumpano je 25 litara vode

U Čeljabinskoj regionalnoj kliničkoj bolnici, Galina je prošla kroz razne analize i shvatila da je nemoguće odložiti operaciju jer cista može da pukne svakog trenutka.

Krajem maja baka je otišla u bolnicu, kratko je dobijala terapiju, a početkom juna je operisana.

– Kada sam video pacijenta, bio sam veoma šokiran da žena uopšte može sebe da dovede u takvu situaciju. Takvi tumori su retki u praksi. Ispunio je celu trbušnu duplju – ispričao je akušer Čeljabinske regionalne kliničke bolnice Ilja Švecov.

Lekar kaže da za druge organe jednostavno nije bilo mesta koliko su bili pritisnuti.

Naravno, postojali su i dodatni rizici: starost, astma, hipertenzija, alergije na 22 leka. Ali lekari su sve uzeli u obzir i operacija je bila uspešna. Za 2,5 sata Galina je izgubila nekoliko desetina kilograma.

– Došlo je do umerenog adhezivnog procesa u trbušnoj duplji, koji je morao da se prevaziđe. Nakon toga, šupljina ciste je otvorena i ispumpana je tečnost litar po litar. Rezultat je bio više od 25 litara, a težina samog tumora je bila 2-3 kg – napominje akušer.

Za sve vreme provedeno u bolnici, Galina je izgubila čak 47 kg. Rastegnuta, pa zatim opuštena koža i veliki ožiljak podsećaju je na pakao kroz koji je prošla.

Ipak, što je najvažnije, ona će sada moći da se brine o svojim unucima i praunuki i polako se vrati normalnom životu.

Jedini problem sa disanjem mi je astma. Pluća su mi bila stisnuta, sada se polako otvaraju, dok udišem kiseonik kroz cevčicu. Doktore ću pamtiti do kraja života. Vratili su me sa onog sveta – ispričala je Galina za kraj.

Bonus video:

01:33

OD OVE BOLESTI SVAKOG DANA UMRE JEDNA ŽENA: Podmukla, teško se otkriva, a ima i onih koje su uspele da se spasu

(Espreso/ Srpski portal/ KP.ru)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.