NIJE MOGLA DA SMRŠA GODINAMA, A KADA JE OTIŠLA KOD LEKARA, ZGRANULI SU SE: Ovako nešto se skoro nikad ne viđa
Foto: Instagram/alisamariev

NIJE BILO LEPO

NIJE MOGLA DA SMRŠA GODINAMA, A KADA JE OTIŠLA KOD LEKARA, ZGRANULI SU SE: Ovako nešto se skoro nikad ne viđa

- To je progresivna bolest. Moje noge su postajale sve veće i veće

Objavljeno:

Žena iz Mičigena, koja je smatrala da je "ugojena", otkrila je da je višak kilograma posledica retkog zdravstvenog stanja koje se rešava samo "ispuštanjem tečnosti iz tela".

Alisa Vanderkruzen počela je da dobija obim u nogama, rukama i stomaku, sa samo 17 godina, uprkos tome što je vodila aktivan način života.

Kada je zatražila pomoć lekara, rečeno joj je da promeni ishranu i trenira jače. No, godine su prolazile, a problem nije nestajao. Za 11 godina ugojila se 22 kilograma iako se hranila zdravo, trenirala redovno i čak zloupotrebljavala lek namenjen dijabetičarima, koji uzrokuje gubitak kilograma.

Tada je počela da istražuje svoje simptome na "Joutjub" platformi i konačno došla do rešenja - u pitanju je lipoedem.

Lipoedem je hronično stanje koje prouzrokuje da se masno vezivno tkivo nakuplja u nogama, kukovima i rukama; pogađa jednu od devet žena u pubertetu, trudnoći ili menopauzi, a uzrok je nepoznat.

Devojka, Mršavljenje
foto: Instagram/alisamariev

Dvadesetosmogodišnjakinja je podvrgnuta operaciji i već oseća olakšanje. No, moraće da prođe kroz još šest zahvata kako bi se u potpunosti "rešila" ove dijagnoze.

- To je progresivna bolest. Moje noge su postajale sve veće i veće. Čak i normalne stvari, poput sedenja, bile su bolne. Osetila sam neizmerno olakšanje kad sam dobila dijagnozu, ali sam istovremeno tužna jer shvatam da je ovo moglo da bude rešeno mnogo ranije.

Alisi su putem operacije izvadili skoro osam litara vode iz tela, a to je tek početak. Ona kaže da je zadovoljna estetikom, ali joj je otklanjanje bola najveće olakšanje.

- Jedva čekam da vidim rezultate treninga svih ovih godina, ali mi je najlepše što imam više energije. Ova bolest je veoma neistražena i često misdijagnostifikovana - istakla je, a prenosi "Dailymail".

(Espreso/telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.