U BLIZINI JEZERA PRONAĐENA BIZARNA STVAR? Par tvrdi da je PRONAŠAO OVO, novi OBRT u slučaju NESTALE MEDI?!
Roditelji nestale devojčice Medlin Meken, Foto: EPA/Koen Suyk

ŠTA MISLITE O OVOME?

U BLIZINI JEZERA PRONAĐENA BIZARNA STVAR? Par tvrdi da je PRONAŠAO OVO, novi OBRT u slučaju NESTALE MEDI?!

Oni tvrde da su to prijavili policiji, ali da oni to nikada nisu istražili

Objavljeno: 10:42h

Britanski par Ralf i En tvrde da su blizu portugalskog jezera sedam meseci nakon nestanka Medlin Meken pronašli improvizovani oltar sa njenim fotografijama.

Oni tvrde da su to prijavili policiji, ali da oni to nikada nisu istražili.

Improvizovani oltar se navodno napravljen od kamenja i da su na njemu bili beli ljiljani kao i nekoliko fotografija nestale devojčice.

Ovaj par u penziji godinama provodi vreme u svojoj vikendici u regiji Algarve. Kada je policija identifikovala Kristijana Bruknera kao glavnog osumnjičenog za njenu otmicu, oni su ponovo prijavili policiji da su tada pronašli ovaj oltar sa njenim fotografijama.

Kristijan Brukner, koji u nemačkoj služi kaznu zbog silovanja, više puta je u pismima negirao da je on kriv za otmicu male Medlin, piše Independent.

Medlin Meken
Medlin Mekenfoto: EPA/HO

"Ja nisam čudovište, nemam nikakve veze s njenom otmicom. Svet veruje da sam ja ubio Medlin ali nisam", rekao je on nedavno.

Nemački javni tužilac Kristijan Volters rekao je da postoje naznake da bi u rezervatu jezera mogli da pronađu dokaze u vezi sa slučajem Medlin Meken, ali da još uvek ne želi da iznosi detalje.

"Nikada nismo rekli da je Medlin nestala u delu koji pretražujemo", dodao je on.

On nije želeo da precizira da li je prijava para jedan od razloga za pokretanje istrage u rezervatu.

Podsetimo, istražitelji u slučaju nestanka Medlin Meken tražili su na udaljenom mestu u portugalskoj regiji Algarve pištolj i kamkorder "koji su ukradeni od osumnjičenog Kristijana Bruknera i bačeni jezero", prema dojavi koju je dobila policija.

Potraga na jezeru
Potraga na jezerufoto: Yui Mok / PA Images / Profimedia

Doušnik je obavestio nemačke tužioce da su predmeti uzeti u raciji 2007. godine u Bruknerovom domu i zatim bačeni u jezero.

Policija očajnički želi da pronađe video-kameru jer veruje da može da sadrži snimke Medlin, ali i drugih seksualnih napada koje je Brukner izveo nad najmanje dve neidentifikovane žene.

Doušnik je podržao informacije ključnih svedoka Manfreda Sajferta i druge osobe po imenu Helge Bušing, koji su već rekli nemačkim istražiteljima da su provalili u kuću dok je Brukner bio u zatvoru.

Sajfert je rekao da je par pronašao pištolj i video-kameru u izolovanoj kući u Floralu u kojoj je Brukner živeo, nekoliko milja od jezera u Silvesu u portugalskom Algarveu, u fokusu najnovije policijske pretrage.

Istražitelji su radije češljali obale te akumulacije nego što su tražili pod vodom, jer je vodostaj znatni niža nego inače zbog nedostatka kiše.

Nemci Sajfert i Bušing živeli su u Algarveu u isto vreme kada i Brukner i njih dvojica su bili umešani u sitne krađe s njim pre nego što su se posvađali.

Rečeno je da snimci na video-kameri prikazuju kako Brukner muči i siluje jednu Amerikanku, sa snimkom devojčice od oko 15 godina koja je takođe bila podvrgnuta istom strašnom iskušenju.

Godine 2019. nemački sud je Bruknera osudio za silovanje starije Amerikanke u njenom domu u Praja da Luz u Portugaliji, blizu mesta gde je nestala Medlin, i dobio je sedmogodišnju kaznu.

Nije poznato da li se radi o istoj ženi na nestaloj video-traci, ali istražitelji žele da joj uđu u trag kako bi izgradili još jači slučaj protiv Bruknera.

Kristijan Brukner
Kristijan Bruknerfoto: Profimedia

Izvor blizak istrazi rekao je za "MailOnline": "Obojica su rekli BKA (nemačka istražna policija) da su provalili u Bruknerov dom. Svi su oni bili deo mreže sitnih kriminalaca u Algarveu početkom 2000-ih, otprilike u vreme kada je Medlin nestala, ali su se potom posvađali. Sajfert je rekao policiji da su on i Bušing pronašli video-kameru i pištolj u kući nakon što su provalili. Kada je puštena video-kamera video se maskirani muškarac kako izvodi seksualni napad na ženu, a glas koji su čuli bio je Bruknerov. Sejfert je rekao da je pronađen i pištolj i da su se nakon što su pronašli video-kameru uspaničili, odvezli se i kasnije oba predmeta bacili u jezero. Sajfert je rekao istražiteljima da je materijal na video-snimku zao i ako se to pronađe biće od vitalnog značaja za izgradnju slučaja protiv Bruknera. Sada se javio još jedan svedok koji je potvrdio njihovu priču i to je podstaklo intenziviranje istrage."

Prošle godine nemačka policija optužila je Bruknera za niz seksualnih zločina, uključujući silovanja dve neidentifikovane žene i irskog turističkog vodiča Hazel Behan između 2000. i 2006. godine.

Bonus video:

04:04

Nestanak Milice Jovanović i dalje pod velom misterije

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.