NEVEROVATNA ZAPLENA KOKAINA: Vredna je 250 miliona dolara, a evo gde je SPREVEDENA ISTORIJSKA AKCIJA!
Kokain, ilustracija, Foto: MUP

akcija

NEVEROVATNA ZAPLENA KOKAINA: Vredna je 250 miliona dolara, a evo gde je SPREVEDENA ISTORIJSKA AKCIJA!

Opoziciona poslanica Agnesa Hamoijan osudila je "užasnu statistiku" koja pokazuje da "država ne preduzima nikakve ozbiljne mere" da zaustavi tu trgovinu, u koju su, kako je rekla, umešani "visoki zvaničnici"

Objavljeno: 16:16h

Vlasti Jermenije saopštile su danas da su zaplenile više od jedne tone kokaina vrednosti 250 miliona dolara što je jedna od najvećih zaplena droge u istoriji te male zemlje na Kavkazu.

Pošiljku iz Ekvadora naručila je jermenska kompanija i prevezena je preko Paname, Italije i Gruzije, navodi se u saopštenju Službe nacionalne bezbednosti.

Otvorena je istraga, saopštilo je jermensko tužilaštvo.

Jermeniji je bilo namenjeno i 2,7 tona kokaina ;vrednosti 800 miliona dolara, skrivenog među bananama iz Ekvadora i ;nedavno zaplenjenog u Italiji.

Trgovina drogom je u porastu u Jermeniji, zemlji sa oko tri miliona stanovnika. Prošle godine u Jermeniji su zabeležena 743 slučaja trgovine drogom, a 2021. ih je bilo ;420.

Taj nagli porast stavio je pod pritisak jermensku vladu. U februaru je ministar unutrašnjih poslova Vahe Gazarijan bio na meti kritika poslanika zbog "eksplozije trgovine drogom".

Opoziciona poslanica Agnesa Hamoijan osudila je "užasnu statistiku" koja pokazuje da "država ne preduzima nikakve ozbiljne mere" da zaustavi tu trgovinu, u koju su, kako je rekla, umešani "visoki zvaničnici".

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.