Majka pariskog samoubice: Moj sin nije hteo nikoga da ubije! (FOTO)

KAže da je stres

Majka pariskog samoubice: Moj sin nije hteo nikoga da ubije! (FOTO)

"To nije bio njegov plan, to je sigurno. Činjenica da je njegov samoubilački prsluk eksplodirao bez da je ikoga ubio govori puno", poručila je majka Ibrahima Abdeslama, jednog od bombaša u francuskoj prestonici
Objavljeno: 15:42h

Ibrahim Abdeslam (31) pokrenuo je samostalni napad ispred kafića Komtoar Volter, blizu koncertne dvorane Bataklan, gde se u petak 13. novembra dogodio pravi pokolj. Racija u Briselu: U toku hapšenje organizatora napada u Parizu, odjeknule dve eksplozije! (FOTO)

Njegov brat, Mohamed Abdeslam uhapšen je Molenbeku, zapadnom delu Brisela, dan nakon terorističkih napada u Parizu, u kojima je najmanje 129 osoba poginulo, a stotine ostale ranjene.
Policija je propustila priliku da uhapsi i trećeg brata Salaha prilikom ispitivanja na francusko-belgijskom graničnom prelazu nakon napada. On je trenutno meta najmasovnije potere u Europi.
Njihova majka odlučila je da stane u odbranu Ibrahima, sugerišući da je njegov samoubilački prsluk možda nehotično eksplodirao te dodala da je mogao da izvede i napad jer je bio "pod stresom".

Čitava porodica iznenađena je da se Ibrahim razneo pored stadiona Stad de Frans, uprkos činjenici da je proveo neko vreme u Siriji. Majka je novinarima putem nećaka, Ibrahimovog rođaka, poručila da njen sin sigurno nije planirao da ikoga ubije.
"To nije bio njegov plan, to je sigurno. Činjenica da je njegov samoubilački prsluk eksplodirao bez da je ikoga ubio govori puno", poručila je, a prenosi Daily Mail.
"Videli smo ga dva dana pre napada. Nije bilo nikakvih znakova da planira da učini bilo što nasilno", poručuje porodica. Priznali su da je "dugo vremena proveo u Siriji".
"Iznenađeni smo da je u sve umešan Salah. Ibrahim je bio drugačiji. Videli smo da je bio radikalan, barem delimično. No, ne toliko da bismo pomislili da bi počinio ovakav zločin", dodaju iz porodice.
Neimenovani član porodice tvrdio je da Ibrahim ne bi hteo da postane bombaš samoubica te da je "eksploziv možda preuranjeno eksplodirao ili nehotično. Možda je to bio i stres." Pretpostavlja se da je to poručila majka.
U Ibrahimovom napadu teško je povređen jedan prolaznik, a on je i iznajmio automobil kojim su se teroristi odvezli do svojih ciljeva - picerije Kasa Nostra i kafića La Bel Ekip.
Dvadeset minuta nakon napada automobil je pronađen u Montreju, pun naoružanja i municije.
Kafić Volter bio je poprište jednog od sedam smrtonosnih terorističkih napada koje su džihadisti sproveli u krvavoj noći u Parizu.
Avaz

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.