BIZARNA DIPLOMATIJA: Zaratile Holandija i Turska - PROTERANE I KRAVE!
Foto: Reuters

ovo do sad nismo čuli

BIZARNA DIPLOMATIJA: Zaratile Holandija i Turska - PROTERANE I KRAVE!

Sukob je izbio kada je Holandija zabranila turskim ministrima da u njihovoj zemlji održavaju mitinge podrške planovima turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da promeni turski Ustav i sebi dodeli više ovlašćenja
Objavljeno: 09:11h

Diplomatski sukobi Turske i Holandije dobili su bizarni nastavak kada je Istanbul odlučio da iz zemlje protera 40 krava zato što su iz Holandije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Holandske Holstin krave postale su veoma uobičajne u našoj zemlji, ali počinju da prave ozbiljne probleme. U budućnosti ne želimo životinjske proizvode iz Holandije. Prva grupa je spremna i vratićemo ih nazad - rekli su iz Udruženje proizvođača crvenog mesa.

Sukob je izbio kada je Holandija zabranila turskim ministrima da u njihovoj zemlji održavaju mitinge podrške planovima turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da promeni turski Ustav i sebi dodeli više ovlašćenja. Turska je u ponedeljak suspendovala diplomatske odnose na visokom nivou s Holandijom, proteravši ambasadora te zemlje i zabranivši sletanja aviona sa diplomatama u znak osvete zbog toga što je Holandija zabranila ministrima iz Ankare da se obrate Turcima koji tamo žive na skupovima povodom predstojećeg turskog preferenduma o proširenju predsedničkih ovlašćenja. Holandija i Nemačka su zabranile takve skupove, pozivajući se na razloge vezane za javnu bezbednost, podseća britanska agencija.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.