OVO SU DECA UBICE KOJI SU POČINILI MONSTRUOZNE ZLOČINE: Zbog onoga što su radili im se SUDILO KAO ODRASLIMA (FOTO)
Džon Venebls i Robert Tompson, Foto: Printscreen/Twitter/ pensador, EPA-EFE TANNEN MAURY, printscreen/facebook/factgames, Printscreen/Youtube/ CBS 8 San Diego

deca ubice

OVO SU DECA UBICE KOJI SU POČINILI MONSTRUOZNE ZLOČINE: Zbog onoga što su radili im se SUDILO KAO ODRASLIMA (FOTO)

U svetu se menjao zakon u skladu sa onim što je sud smatrao stravičnim delom

Objavljeno: 13:03h

Zločin koji je počinilo dete na Vračaru potresao je mnoge ljude širom sveta.

Dečak je ušao naoružan u Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar" i ubio je devetoro ljudi, a sedam ranio. I dok se diže prašina da li je sistem kriv, a jeste, ili dete ili roditelji ili neko potpuno drugačiji, navodi se da prema Krivičnom zakoniku Republike Srbije dete koje nije napunilo 14 godina neće odgovarati za svoje postupke.

Da li će se Zakon menjati ili ne, nažalost nije u rukama običnog čoveka. Jedino o čemu možemo da govorimo kada je u pitanju "kazna" za zločin koji dete počini jeste da se u svetu menjao zakon u skladu sa onim što je sud smatrao stravičnim delom. Tako se nekoj deci sudilo kao da su odrasli.

Džon Venebls i Robert Tompson ubili su dvogodišnjeg Džejmsa

Džejmsa Patrika Buldžera mučila su i ubila dva desetogodišnja dečaka, Robert Tompson i Džon Venables, 12. februara 1993. godine.

Tompson i Venables su odveli Bulgera iz tržnog centra Nev Strand u Bootleu, nakon što je njegova majka na trenutak skinula pogled s njega. Njegovo unakaženo telo pronađeno je na železničkoj pruzi dve i po milje (četiri kilometra) dalje u Voltonu u Liverpulu, dva dana nakon njegove otmice.

Dvojica dečaka oteli su Džejmsa iz tržnog centra u Nev Strandu u Butleu. Odveli su ga na prugu i mučili, a unakaženo telo mališana pronađeno je dva dana posle otmice.

Zbog gnusnog zločina, odlučeno je da „da dečaci budu pritvoreni po volji Njenog veličanstva, što je uobičajena zamena za doživotni zatvor kada je počinilac maloletnik“ (The Telegraph).

Kertis i Ketrin Džons ubili očevu devojku

Brat i sestra Kertis (12) i Ketrin Džons (13) ubili su pištoljem Sonju Spejts (29), očevu devojku.

Prema izveštajima Odeljenja za decu i porodice Floride deca su bila seksualno zlostavljana od strane rođaka, a kako otac i njegova devojka nisu adekvatno reagovali Kertis i Ketrin su odlučili da ubiju sve troje.

Sudilo im se kao odraslim osobama i dobili su 18 godina zatvora sa doživotnom uslovnom kaznom.

Brenda Spenser - devojčica koja je pucala u školi

Brenda Spenser
Brenda Spenserfoto: Printscreen/Youtube/ CBS 8 San Diego

Brenda Spenser pucala je 29. januara 1979. godine u osnovnoj školi Grover Klivlend u San Dijegu, Kalifornija, Sjedinjene Američke Države.

Tada je imala 16 godina i ubila je direktora i domara, dok je osmoro dece i policajca ranila.

Sudilo joj se kao odrasloj osobi, priznala je krivicu po dve tačke za ubistvo i napad smrtonosnim oružjem, i osuđena je na doživotni zatvor sa šansom za uslovnu slobodu nakon 25 godina.

Karl Mahan ubio devojčicu sa kojom se posvađao

Karl Mahan (6) posvađao se sa Sesil Van Huz (8) zbog prodaje starog metala. Svađa je eskalirala, devojčica je udarila dečaka, a on je pucao u nju.

Dečak je optužen za ubistvo iz nehata, osuđen je na 15 godina.

Ubistvo se dogodilo 1929. godine tokom Velike depresije kada su i deca bila primorana da prodaju stvari da bi imala kako da prežive.

Kim Edvards sa dečkom izbola majku i sestru, pa gledala filmove

Deca
Decafoto: Lincolnshire Police

Kim Edvards (14) i njen dečko Lukas Markam (14) su 2016. godine nožem ubili Kimine majku i sestru Linkolnširu u Engleskoj.

Ono što intrigira javnost jeste da su posle toga gledali film, vodili ljubav i okupali se da bi sprali krv, a ne što su počinili dvostruko ubistvo.

Osuđeni su na doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti uslovne slobode u prvih 20 godina, a potom u prvih 17,5 godina.

Bonus video:

03:39

DEČAK NE MOŽE U ZATVOR, ALI NEKO ĆE SNOSITI POSLEDICE! Advokat Roskić za Kurir TV: Otac je morao da čuva pištolj zaključan u sefu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.