POMOĆU MOBILNOG SAZNAO DA MU JE SIN TEŠKO BOLESTAN Otac otkrio rak na osnovu fotografije (FOTO)
Foto: Facebook / USA Cancer Foundation, Inc.

TELEFON I INTERNET SPASLI ŽIVOT MALIŠANU

POMOĆU MOBILNOG SAZNAO DA MU JE SIN TEŠKO BOLESTAN Otac otkrio rak na osnovu fotografije (FOTO)

Zahvaljujući fotografijama koje je zabeležio mobilnim telefonom, jedan otac je sasvim slučajno otkrio rak kod svog 14 -mesečnog sina. Upravo ta slučajnost spasila je mališanu život
Objavljeno: 14.03.2017. 22:12h

Mobilni telefoni se često prozivaju zbog lošeg uticaja koji imaju na ljude, ali telefon Ovena Skrivensa iz Velike Britanije je spasio život njegovom sinu.


OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Nakon fotografisanja tada 14 - mesečnog Džeksona, primetio je nešto čudno - na jednom oku je video belu mrlju.

Slikao ga je sa blicem, a drugo oko je imalo normalni crvenkasti odsjaj.

Zajedno sa suprugom Emili je potražio na internetu više informacija Otkrili su da bi njihov sin mogao imati opasan oblik raka.

Roditelji su dete odmah odveli kod doktora kako bi proverili svoje sumnje. Ispostavilo se da je Džekson ima retinoblastom, retki oblik raka koji se pojavljuje na retini oka.

- Nakon pregleda sam pogledao stare fotografije i tačno se videlo da su se promene na oku počele pojavljivati u kasnom novembru - rekao je Oven za Metro.co.uk

Džekson je primio prvi set hemoterapije u decembru i Oven kaže da se tumor već smanjio na trećinu početne veličine. Iako se tumor nikad neće povući, doktori se nadaju da će to ostati mala, benigna masa koju će moći da nadziru tokom života.

Takođe, Skrivens je novinarima otkrio da u budućnosti Džekson ne bi trebao da ima neke posebne probleme s vidom, tumor će verojatno imati mali uticaj samo na periferni vid.

Ovo je jedan od retkih primera gde su Internet i mobilni, kao osnovni alati za dobijanje informacija, pomogli jednom ocu da uvidi potencijalnu opasnost i da na vreme reaguje.

(Espreso.rs / )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media