NOVO GRANATIRANJE UKRAJINE: Da li ovaj udar u zoru ukazuje na veliku rusku ofanzivu?
Foto: Promo

KURIR TELEVIZIJA

NOVO GRANATIRANJE UKRAJINE: Da li ovaj udar u zoru ukazuje na veliku rusku ofanzivu?

Da li ovaj udar u zoru ukazuje na veliku rusku ofanzivu? Šta je sa kontraofanzivom? Da li jedan poziv Si Đinpinga može da promeni makar nešto, ako ne sve?

Objavljeno:

Posle oko dva meseca pauze, sinoć se dogodio novi veliki vazdušni udar ruskih strateških bombardera nad Ukrajinom! Poslednje informacije su da je stradalo 13 osoba, a među žrtvama su i deca. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je rekao: "Ruševine se još uvek raščišćavaju. Već ima 13 mrtvih. Dvoje od njih su deca koja se ne mogu identifikovati. Sudbina njihovih roditelja je nepoznata. Spasioci će raditi sve dok se ne uvere da više niko nije ostao pod ruševinama. Ruski teror možemo pobediti samo zajedno - oružjem za Ukrajinu, najstrožim sankcijama protiv terorističke države i pravednim kaznama za ubice", rekao je Zelenski posle bombardovanja. S druge strane, postoje navodi da su ukrjainske snage prešle obalu reke Dnjepar i da se svakog časa iščekuje najavljena prolećna kontraofanziva. Nova stvar je i potpis predsednika Rusije Vladimira Putina na dekretu kojom se dozvoljava deportacija stanovnika anektiranih ukrajinskih teritorija, koji odbijaju da uzmu rusko državljanstvo.

U Usijanju tražimo odgovore na pitanja: Da li ovaj udar u zoru ukazuje na veliku rusku ofanzivu? Šta je sa kontraofanzivom? Da li jedan poziv Si Đinpinga može da promeni makar nešto, ako ne sve?

Gosti Usijanja:

Aleksandar Cvetković, član Predsedništva Srpskog pokreta obnove SPO

Vladan Glišić, advokat

Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.