STIŽU SIGNALI IZ SVEMIRA, naučnici veruju da se radi o VANZEMALJCIMA? Nova otkrića velike misterije!
Foto: Shutterstock

po novoj studiji...

STIŽU SIGNALI IZ SVEMIRA, naučnici veruju da se radi o VANZEMALJCIMA? Nova otkrića velike misterije!

Naučnici s Harvard-Smitsonijan centra za astrofiziku kažu da bi brzi radio impulsi, zvani FRB, mogli biti "curenje" s vanzemaljskih predajnika veličine planete, koji se napajaju međuzvezdanim sondama u udaljenim galaksijama
Objavljeno: 23:25h

Nova studija pronašla je da bi brzi radio implusi – neki od najmisterioznijih signala koje su astronomi presreli – mogli zapravo biti rezultat vanzemaljskih svemirskih sondi dvostruko većih od Zemlje.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Nova studija tvrdi da bi zagonetni signali koji dolaze sa udaljenih galaksija u svemiru, mogli biti dokaz naprednih sondi koje su udaljene nekoliko milijardi svjetlosnih godina od Zemlje i koje su izgradile napredne vanzemaljske civilizacije.

- Brzi radio impulsi su izuzetno svetli s obzirom na njihovo kratko trajanje i poreklo s velike udaljenosti, i nismo sa sigurnošću identifikovali mogući prirodni izvor - rekao je teoretičar Avi Loeb s Harvard-Smitsonijan centra za astrofiziku.

U novoj studiji stručnjaci su utvrdili da je "curenje" s predajnika moglo dovesti do izuzetno kratkih bljeskova koji su naučnici na Zemlji uhvatili, jer se vanzemaljske sonde, njihova domaća planeta, njihovo Sunce i galaksija pomeraju u skladu s našom planetom.

Iako se ova nova studija zasniva na spekulaciji, eksperti s Harvard-Smitsonijan centra za astrofiziku, kažu da je ovo objašnjenje u domenu mogućnosti i isključivo se zasniva na zakonima fizike.

Iako je takva tehnologija daleko više od onoga što čovečanstvo može da napravi, napredne vanzemaljske civilizacije na drugim mestima u univerzumu su možda već razvile tako naprednu tehnologiju.

(Espreso.co.rs / Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.