8 TELA PRONAĐENO U POPULARNOM LETOVALIŠTU: Policija upozorila TURISTE, dobro razmislite ako hoćete DA PUTUJETE OVDE
Letovanje, Foto: Profimedia

nije naivno

8 TELA PRONAĐENO U POPULARNOM LETOVALIŠTU: Policija upozorila TURISTE, dobro razmislite ako hoćete DA PUTUJETE OVDE

Pet tela je pronađeno na napuštenom gradilištu, a tri tela su kasnije identifikovana kao ranije prijavljeni nestali

Objavljeno:

Osam tela pronađeno je u turističkom centru Kankun u Meksiku. Policija sumnja da iza svega stoje karteli, te su upozorili turiste da razmisle o dolasku u Meksiko.

Kako piše Miror, pet tela je pronađeno na napuštenom gradilištu, a tri tela su kasnije identifikovana kao ranije prijavljeni nestali, rekao je tužilac Oskar Montes de Oka.

Preostala tela pronađena su na periferiji Kankuna u blizini aerodroma, ali do sada nisu identifikovana.

Bivši detektiv njujorške policije Majkl Alkazar ocenio je da iza ovih incidenata stoje meksički karteli, pa je upozorio turiste da preispitaju svoju odluku za dolazak u ovo letovalište.

Meksička policija
Meksička policijafoto: printscreen/Facebook/El Sol de Tijuana

„Meksička vlada nema nikakvu kontrolu nad onim što se dešava sa kartelima, a čini se da karteli dižu nerede“, smatra Alkazar.

Stejt department je prošlog meseca izdao uputstva za putovanja u kojima upozorava putnike da budu oprezniji prilikom putovanja u ovu državu, posebno u odmaralište kao što je Kankun, gde se više od 112.000 ljudi vode kao nestali.

Direktor Odeljenja za javnu bezbednost Teksasa Stiven Mekrav savetovao je ljude da je bolje da ne putuju u Meksiko.

„Nasilje narko kartela i drugih kriminalnih grupa predstavljaju veliku pretnju po bezbednost svakoga ko sada planira da ide u Meksiko. Dužni smo da obavestimo javnost o rizicima putovanja i pretnjama“, rekao je on.

Ovo upozorenje dolazi nakon što su Latavija Mekgi, Šejd Vudvord, Erik Džejms i Zindel Braun kidnapovani početkom marta. Četvoro prijatelja putovali su u belom kombiju sa registarskim tablicama Severne Karoline kada su napadnuti.

Policija koja je otkrila da je za kidnapovanje odgovran takozvani „Golf kartel“, uspela je da spase Lataviju Mekgi i Erika Džejmsa, dok su tela Šejda Vudvorda i Zindela Brauna nedavno pronađena.

DEA je identifikovala Hozea „El Kontadora“ Kardenasa kao vođu tog kartela, a kasnije su otkrili da je Kardenas takođe vođa i grupa „Ciklon“ i „Škorpion“.

U međuvremenu je pronađeno i telo 80-godišnjeg Vilmera Triveta, muškarca iz Kalifornije koji je nestao pre skoro tri meseca.

U žarištu meksičkog kartela u Sinaloi, nestala je i 17-godišnja američka tinejdžerka Šelbi Lin Dvajer, za kojom policija i dalje traga.

Bonus video:

00:10

Srpsko-hrvatski kartel pao u Grčkoj

(ESpreso/ Mirror)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.