POZNATI MODNI GIGANT NAJAVIO ZATVARANJE RADNJI: Zabeležen OGROMAN PAD u poslovanju, stotine RADNIKA dobija OTKAZ
Prodavnica odeće, Foto: Filip Plavčić

šok

POZNATI MODNI GIGANT NAJAVIO ZATVARANJE RADNJI: Zabeležen OGROMAN PAD u poslovanju, stotine RADNIKA dobija OTKAZ

Modni gigant je 25. oktobra 2022. neočekivano zatvorio svoju ekspozituru u tržnom centru Loop5 u Veiterstadtu, šokirajući svoje zaposlene

Objavljeno: 23:06h

Veliki maloprodajni lanac brze mode Primark najavio je da će ove godine zatvoriti više radnji u Nemačkoj nego što je prvobitno planirano.

Primark je zabeležio veliki pad prodaje u Evropi, a već je zatvorio veliki broj prodavnica, uključujući dve u Nemačkoj. Prema najavama, zatvoriće još četiri. Reč je o prodavnicama u Gelzenkirhenu, Kajzerslauternu, Krefeldu i Frankfurtu (severozapadni centar). 420 zaposlenih će ostati bez posla, prenosi časopis Feniks.

Butik / Ilustracija
Butik / Ilustracijafoto: Filip Plavčić

Modni gigant je 25. oktobra 2022. neočekivano zatvorio svoju ekspozituru u tržnom centru Loop5 u Veiterstadtu, šokirajući svoje zaposlene. Radnički savet i zaposleni obavešteni su tek nekoliko dana pre zatvaranja. Ugovor o zakupu tržnog centra trajao je do 31. januara 2023. godine i nije mogao biti produžen.

Filijala u Schloss-Straßen-Centru u Berlinu takođe je zatvorena ranije nego što je prvobitno planirano. Zatvaranje te trgovine bilo je 25. marta 2023. godine.

Primark je krajem decembra prošle godine već najavio mere, ali ništa konkretno nisu rekli.

"Planiramo da optimizujemo naše prodajne prostore u Nemačkoj i revidiramo našu nemačku trgovinsku mrežu. Primarkov cilj je da nemački posao ponovo učini profitabilnim na duži rok“, rekli su rukovodioci Primarka u decembru.

Očigledno je situacija u Primarku i dalje napeta i pokrenuli su nova zatvaranja.

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.