Severna Koreja bojkotovala sednicu saveta UN za ljudska prava!
Foto: Reuters

može im se ...

Severna Koreja bojkotovala sednicu saveta UN za ljudska prava!

Nedavno je Severna Koreja ponovo došla u sukob sa susedima Japanom i Južnom Korejom, ali i zapadnim zemljama, zbog novih testiranja raketa i zbog sumnjive smrti polubrata lidera Kima Džong Una
Objavljeno:

Severna Koreja bojkotovala je danas sednicu Saveta UN za ljudska prava koja je razmatrala izveštaj o toj zemlji ocenivši ga "politički motivisanim", prenosi Rojters.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Istražitelj za ljudska prava UN u Severnoj Koreji Tomas Ohea Kvintana otvorio je sednicu rekavši da je eskalacija neprijateljstava na podeljenom korejskom ostrvu uništila prilike za dijalog sa izolovanom vladom Kima Džonga Una.

Policija uhapsila napadača u Frankentalu: Nasumično napadao prolaznike nožem!

Severna Koreja je pozvana da odgovori, međutim nije bilo delegacije te zemlje u prostoriji.

- Ne učestvujemo ni u jednom sastanku o situaciji o ljudskim pravima u DNRK zato što je politički motivisan - rekao je agenciji zamenik ambasadora Čoe Mjong Nam.

Nedavno je Severna Koreja ponovo došla u sukob sa susedima Japanom i Južnom Korejom, ali i zapadnim zemljama, zbog novih testiranja raketa i zbog sumnjive smrti polubrata lidera Kima Džong Una, koji je najverovatnije po njegovom naređenju ubijen u Maleziji.

Bonus video: TRAMPOVA CRNA LISTA: Stanovnici ovih 7 zemalja više NE SMEJU da uđu u Ameriku!


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.