Kina uvela nove mere politike za stabilizaciju spoljne trgovine
Spoljna trgovina, Foto: Kineska medijska grupa

SAOPŠTENO

Kina uvela nove mere politike za stabilizaciju spoljne trgovine

Kineska spoljna trgovina je počela stabilno da raste 2023. godine, jer pošto je ukupan uvoz i izvoz robe porastao 4.8 odsto

Objavljeno:

Kina je uvela je nizseriju mera politike za stabilizaciju obima spoljne trgovine i poboljšanje njene strukture usred neizvesne spoljne potražnje, trgovinskih rizika i ostalihdrugih problemaizazova, saopštilo je u nedelju Ministarstvo trgovine u nedelju.

Da bi održala stabilan obim spoljne trgovine, Kina će je odlučila da se potruditiuloži napore da kako bi stvorila više mogućnosti, stabilizovalauje trgovinu važnime proizvodimarobe i podržalai spoljnotrgovinske kompanije, izjavio je zamenik ministra trgovine Vang Šouven na konferenciji za novinare. Kina će pozitivno nastavitiće u velikoj meri obnoviti domaćee „oflajn” izložbee i promovisati obnavljanje međunarodnih putničkih letova. Kina će izdati pored toga, izdaće preporuke za trgovinukad je reč o trgovini, pomoći proizvođačima automobila da uspostave i usavrše svoje međunarodne marketinške i servisne sisteme, kao ali i poboljšati usluge finansiranja spoljne trgovine za srednja, mala i mikro preduzeća, rekao je Vang.

Da bi poboljšala spoljnotrgovinsku strukturu, Kina će preusmeriti prenos prerađivačkue industrije u centralne, zapadne i severoistočne regione, formulisati „zelene”“ i standarde u vezi sa niskiom ugljenikom za neke spoljnotrgovinske proizvode spoljne trgovine, pomoći preduzećima da efikasno iskoriste poreske politikue povezanue sa preko-graničnom elektronskom trgovinom i izvozom i povećati efikasnost carinjenjae, rekao je Vang.

Kineska spoljna trgovina je počela stabilanno da raste 2023. godine, jer pošto je ukupan uvoz i izvoz robe porastao 4.8 odsto u odnosu na prvi kvartal prethodneu godineu u prvom kvartalu, prema pokazuju zvaničnim podacima.

(Espreso/Kineska medijska grupa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.