1992. DEVOJKA (23) NESTALA BEZ TRAGA, A 27 GODINA KASNIJE SE DOGODILO NEŠTO JEZIVO: I to na identičnom MESTU
Dejl Dinvidi, Foto: COLUMBIA POLICE DEPARTMENT

IMA LI SLIČNOSTI?

1992. DEVOJKA (23) NESTALA BEZ TRAGA, A 27 GODINA KASNIJE SE DOGODILO NEŠTO JEZIVO: I to na identičnom MESTU

Nestanak Dejl Dinvidi je najstariji slučaj nestale osobe u Kolumbiji u Severnoj Karolini

Objavljeno:

Dejl Dinvidi (23) viđena je kako žurno korača ulicom grada u Severnoj Karolini u ranim jutarnjim satima 24. septembra 1992. nakon što je izgubila svoje prijatelje u kafiću. Od tada nije viđena, a više od tri decenije kasnije njen bizarni nestanak i dalje zbunjuje policiju.

Ne samo što telo nije nađeno niti je iko uhapšen, nestanak Dejl Dinvidi je najstariji slučaj nestale osobe u Kolumbiji u Severnoj Karolini, a ima jezive sličnosti sa drugim slučajem koji se odigrao tačno na istom mestu samo 27 godina kasnije.

Uveče kobnog 24. septembra 1992. Dejl je bila nakonkoncerta grupe U2, a potom otišla sa prijateljima u krcati kafić na piće, piše “Dejli star”. Ali, izgubila je prijatelje u ranim jutarnjim satima i poslednji put je primećena kako žurno korača ulicom sama. Nikad nije stigla do kuće. Ostavila je svoju torbu u kafiću, a poslednji put je viđena u zelenoj majici, farmerkama i patikama.

Policije Kolumbije je od početka tretirala njen nestanak kao otmicu.

- Nije bilo ništa u njenoj istoriji što bi ukazalo da je namerno otišla – rekle su vlasti medijima.

Oni bliski Dejl opisivali su je kao “opreznu osobu koja nije volela da bude vani sama”.

- Nije bila tip devojke koji bi prosto odjurio negde. Živela je u porodičnoj kući i išla na časove slikanja želeći da upiše postdiplomske studije. Njeni roditelji i bliski prijatelji odmah su znali da nešto nije u redu – ona bi došla kući ili bar pozvala da je mogla – rekao je J.T. Elison, prijatelj nestale devojke.

Dejl je takođe patila od astme i alergija zbog čega je dvaput nedeljno primala injekcije i imala je inhalator da drži stanje pod kontrolom.

Jezivo sličan slučaj 27 godina kasnije

Dok Dejlina porodica nikad nije dobila odgovore u slučaju njenog nestanka, slučaj se ponovo našao u pažnji javnosti više od četvrt veka kasnije, nakon otmice i ubistva studentkinje Univerziteta Južna Kalifornija (USC) Samante Džozefson.

Samanta je poslednji put viđena u Ulici Harden u popularnom distriktu Kolumbije Fajv points gde je oteta 29. marta 2019, na istom mestu na kojem je Dejl nestala bez traga 1992.

- Kad čujete tako nešto to svakako vraća uspomene. Mi razumemo kroz šta prolazi Samantina porodica – rekla je tada Dejlina majka Džin Dinvidi.

Samanta (21) je poslednji put viđena van kafića pre nego što je ušla u zadnji deo automobila svog ubice, pogrešno misleći da je “uber”. Vozač Natanijel Rouland (24) zaključao je vrata čim je ona ušla u vozilo kako bi je sprečio da pobegne, navela je policija Severne Karoline.

Rouland je optužen za otmicu i ubistvo. Samantu je izbo oružjem sa oštricom više od 30 puta i osuđen je na doživotnu robiju 27. jula 2021. Ali, za razliku od Samantine porodice, Dejlina tek treba da dobije odgovore u vezi njenog nestanka. Vlasti su istražile više od 1.000 dojava i oglašena je nagrada od 20.000 dolara za informacije koje bi pomogle da se slučaj reši.

Bonus video:

04:04

Nestanak Milice Jovanović i dalje pod velom misterije

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.