MUŠKARAC UBIO DEČAKA JER MU JE POZVONIO NA VRATA: Zločin počinjen zbog RASIZMA? Razmatra se DOŽIVOTNA (VIDEO)
Policija, Foto: Profimedia

horor

MUŠKARAC UBIO DEČAKA JER MU JE POZVONIO NA VRATA: Zločin počinjen zbog RASIZMA? Razmatra se DOŽIVOTNA (VIDEO)

Za ovo krivično delo mogao da dobije kaznu doživotnog zatvora

Objavljeno:

Tužilaštvo Kanzas Sitija u Americi optužilo je 84-godišnjeg Endru Lestera za pokušaj ubistva tinejdžera Ralfa Jarla, koji je išao po mlađu braću i greškom prišao pogrešnoj kući.

Kako piše Index.hr, Lester bi za ovo krivično delo mogao da dobije kaznu doživotnog zatvora, jer je pucao u mladića na pragu svoje kuće, rekao je tužilac.

„Mogu da vam kažem da je slučaj imao rasnu komponentu“, rekao je tužitelj Zakej Tomson na konferenciji za novinare, ali mediji su preneli da u optužnici nije naveden nikakav zločin iz mržnje.

Lester je ispalio dva metka kroz staklena vrata, a Jarl, koji je pogođen u glavu i ruku, nije prešao prag.

„Nijedno dete ne bi trebalo da živi u strahu da će biti upucano, jer je pozvonilo na pogrešna vrata“

Jarl je rekao policiji u bolnici da mu je muškarac rekao: „Ne dolazi ovamo“, saopštili su lokalni mediji pozivajući se na sudske dokumente.

Napadač je istražiteljima rekao da je bio u krevetu kada je čuo zvono na vratima, pa je zgrabio oružje pre nego što je otvorio vrata.

Za Lesterom je izdat nalog za hapšenje uz kauciju od 200.000 dolara. Prvo je priveden i stavljen u 24-časovni pritvor, ali je pušten, jer se čekao razgovor s Jarlom i prikupljanje forenzičkih dokaza, rekla je šefica policije Kanzas Sitija Stejsi Grejvs.

Lesterovo puštanje na slobodu doprinelo je dvodnevnim protestima. Demonstranti su se okupili ispred Lesterove kuće i uzvikivali „Životi crnaca su napadnuti“ i „Ustanite, uzvratite udarac“.

„Nijedno dete ne bi trebalo da živi u strahu da će biti upucano jer je pozvonilo na pogrešna vrata“, napisala je potpredsednica Kamala Haris na Tviteru, dok je predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden telefonom razgovarao s Jarlom.

Porodični advokat Ben Kramp zahtevao je da se Lester uhapsi i optuži za pokušaj ubistva tinejdžera kojeg je njegov školski okrug opisao kao „izvrsnog učenika i virtuoza“.

Mizuri ima zakon koji dopušta vlasnicima kuća korišćenje fizičke sile kako bi se obranili od „osumnjičenih uljeza“.

Bonus video:

02:08

Profesorka kriminologije tvrdi da je Evropa u Ukrajini pokazala svoje pravo lice: RASIZAM JE NA DELU

(Espreso/ Nova.rs/ Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.