(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) BIVŠI POLITIČAR UBIJEN U PROGRAMU UŽIVO: Pucano mu u GLAVU, ubijen i njegov BRAT
Ubistvo Atik Ahmeda, Foto: Printscreen/Twitter/imMAK02

ceo svet je gledao to

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) BIVŠI POLITIČAR UBIJEN U PROGRAMU UŽIVO: Pucano mu u GLAVU, ubijen i njegov BRAT

Ahmed je zatvoren 2019. nakon što je osuđen za otmicu.

Objavljeno:

Atik Ahmed bivši indijski političar i njegov brat Ašraf ubijeni su tokom prenosa uživo dok su davali izjave medijima, i pred gomilom policajaca, koji su bili njihova pratnja.

Atik i Ašraf nosili su lisice na rukama dok su vođeni na lekarski pregled posle hapšenje. Inače policija je 11. aprila upucala Ahmedovog sina, a novinari su zaustavili dvojicu muškaraca i pitali Ahmeda, da li je prisustvovao sahrani sina.

Njegove posljednje reči u kameru su bile: "Nisu nas odveli, pa nismo ni otišli".

Trojica osumnjičenih napadača su na mesto događaja stigli na motociklima, saopštila je policija. Na mestu događaja povređeni su i policajac i novinar.

Ahmed je ranije tvrdio da mu preti opasnost po vlastiti život.

Nakon incidenta u subotu uveče, glavni ministar Jogi Aditjanath naredio je sudsku istragu ubistava i zabranio velika okupljanja u okruzima Utar Pradeš.

Ahmed, koji je bivši zastupnik i njegov brat bili su u policijskom pritvoru i dovedeni su u Prajagraj u Utar Pradešu, gdje se Ahmed suočavao s optužbama za ubistvo i napad.

Obojica su uhapšeni u aprilu u vezi sa ubistvom UmešaPala u februaru, ključnog svedoka u ubistvu Raje Pala, zastupnika koji je pripadao regionalnoj Bahujan Samaj stranci (BSP).

Ahmed je zatvoren 2019. nakon što je osuđen za otmicu.

Atik Ahmedovog sina tinejdžera Asada i još jednog muškarca, traženog u vezi sa slučajem ubistva, ubila je policija ranije ove sedmice u, kako je opisano, pucnjavi.

Utar Pradešom upravlja hinduistički nacionalistički BJP, a opozicione stranke kritikovale su ubistva kao bezbednosni propust.

Lider opozicione stranke Samajvadi Akhilesh Jadav naveo je da je kriminal dosegao vrhunac u Utar Pradešu.

(Espreso/Klix)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.