OTIŠLA DA SE NAĐE SA DEČKOM KOG JE UPOZNALA NA INTERNETU, A ZAVRŠILA U LANCIMA: Kao DETE preživela neviđeni PAKAO
Alisija "Kozak" Kozakievič, Foto: Printscreen/Instagram/itsaliciakozak

HOROR

OTIŠLA DA SE NAĐE SA DEČKOM KOG JE UPOZNALA NA INTERNETU, A ZAVRŠILA U LANCIMA: Kao DETE preživela neviđeni PAKAO

Alisija "Kozak" Kozakievič imala je samo 13 godina kada je bila zarobljena u podrumu kidnapera.

Objavljeno:

Godine 2002. Alisija je na internetu upoznala dečaka, sa kojim se dopisivala par meseci. Kada je pristala da ga upozna, ispostavilo se da je „dečak” 38-godišnji pedofil.

Alisija "Kozak" Kozakievič imala je samo 13 godina kada je bila zarobljena u podrumu kidnapera. Četiri dana je bila vezana lancima za zid, više puta tučena i silovana. Danas je poznata i cenjena motivaciona govornica, i stručnjak za bezbednost dece na internetu, branilac žrtava i nestalih.

1. januara 2002. Alisija je sedela sa svojom porodicom. U jednom trenutku je rekla roditeljima da je boli stomak i da želi da ode u svoju sobu. Međutim, 13-godišnjakinja nije otišla na sprat. Prošla je pored božićne jelke i izašla na ulazna vrata da pozdravi prijatelja kojeg je upoznala na internetu nekoliko meseci ranije. Nije ni obukla zimski kaput jer je samo htela da razmeni nekoliko reči sa njim. Ne seća se šta se posle toga dogodilo, čula je da je neko doziva, a zatim da je muškarac vuče do automobila.

"Toliko mi je stiskao ruku da sam mislila da je slomljena", priseća se žena. "Vikao je stalno da budem dobra".

"Biće ti zaista teško. Možeš da plačeš"

Alisija je videla lisice i užad na zadnjem sedištu. Kada su se zaustavili u selu Herndon, čovek joj je stavio ogrlicu oko vrata i odvukao je u tamnicu pripremljenu u podrumu u dvorištu.

"Svukao mi je odeću, pogledao me i rekao: 'Ovo će ti biti jako teško. Možeš da plačeš'. Onda me odveo u spavaću sobu i silovao me".

Zatim ju je okovao lancima za zid u podrumu. Ova 13-godišnjakinja je četiri dana zlostavljana i više puta silovana, a njeno mučenje je prenošeno uživo na internetu. Alisija je osetila da će je taj čovek verovatno ubiti.

"Tog dana me je prvi put nahranio, rekao da mu se zaista sviđam i da ćemo se te večeri provozati. U tom trenutku sam znala da ne mogu ništa da uradim. Znala sam da će me ubiti", rekla je.

Godinama kasnije, žena je objasnila da je skoro prihvatila svoju sudbinu i da je u tom trenutku pomislila na svoje roditelje i koliko je vole.

"To me je održalo u životu, ali znala sam da je malo verovatno da ću odatle izaći živa", dodala je.

Pedofil, Pedofilija, Zlostavljanje, Maltretiranje
foto: Profimedia

"Dali su mi drugi život"

Nije znala da su za to vreme službenici FBI-ja pratili digitalne tragove snimaka emitovanih na internetu. Četvrtog dana ušli su u kuću kidnapera i zatekli u podrumu prestravljenu 13-godišnju devojčicu prikovanu lancima za zid.

"Pokušavala sam da podignem ruke i pokrijem se u isto vreme. Nisam nosila nikakvu odeću. Buljila sam u kraj pištolja".

Nakon što su presekli kragnu i lanac, devojčica je oslobođena. Ispostavilo se da je zahvaljujući snimcima koje je kidnaper emitovao onlajn, neko prepoznao nestalu tinejdžerku sa postera i kontaktirao policiju.

"Zovem ih svojim anđelima. Dali su mi drugi život."

Alisiju Kozakievič je kidnapovao 38-godišnji Skot Tajri, bivši programer kojeg je upoznala na internetu.

"U to vreme sam na mreži igrala igrice i ćaskala sa prijateljima. Upoznala sam momka koji je trebalo da bude mojih godina i zainteresovan za iste stvari koje su mene zanimale. On me je slušao, mogla sam da mu se žalim i pričam o stvarima o kojima nisam pričala sa roditeljima ili prijateljima. Naša veza je trajala devet meseci", priseća se on godinama kasnije.

"Kada sam izašla iz kuće da ga upoznam, bila sam sigurna da ću videti dečaka mojih godina koji mi je prijatelj. U to vreme se malo govorilo o opasnostima interneta. Učili su nas da ne razgovaramo sa strancima, ali to je bilo za onlajn ćaskanje".

Godinu dana nakon tragičnog događaja, Alisija je donela važnu odluku. Nije želela da dozvoli da traumatično iskustvo definiše njen život, pa je počela da deli svoju priču sa drugima i pokrenula projekat "Alisija".

O njenoj otmici se izveštavalo i naveliko komentarisalo u medijima širom sveta, ali se tek nedavno mnogo više govorilo o online opasnostima.

"Cilj mučitelja je da izgradi poverenje, ruši barijere i polako pomera granice. U isto vreme, sve izgleda kao da je u pitanju obično prijateljstvo ili veza", upozorava Alisija, koja koristi društvene mreže za edukaciju o opasnostima interneta.

Bonus video:

01:09

EVO ZAŠTO JE TEŠKO DOKAZATI SILOVANJE! Stručnjaci za Kurir TV: Zaprećene kazne nisu male ALI POSTOJI JEDNA POTEŠKOĆA

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.