PRVE SLIKE DRAME NA MEDITERANU: Voda prodire u brod sa 400 ljudi, A KAPETANA NEMA (FOTO)
Odvija se drama, Foto: Printscreen/Tviter/seawatch_intl

drama

PRVE SLIKE DRAME NA MEDITERANU: Voda prodire u brod sa 400 ljudi, A KAPETANA NEMA (FOTO)

Kako je naveo Rojters, brod je ostao bez goriva, a potpalublje je bilo puno vode, dok kapetana nema i niko ne može da upravlja brodom

Objavljeno: 20:05h

Voda je počela da prodire u brod sa oko 400 ljudi, koji bez kontrole pluta između Malte i Libije, saoštila je danas služba za podršku "Alarm foun".

Ova služba je na Tviteru navela da je dobila poziv za pomoć sa broda, koji je krenuo iz Tobruka u Libiji prošle noći i da su o tome obaveštene vlasti.

Kako je naveo Rojters, brod je ostao bez goriva, a potpalublje je bilo puno vode, dok kapetana nema i niko ne može da upravlja brodom.

Ljudi na brodu su počeli da paniče, a neki od njih su dobili medicinsku pomoć, prenosi Rojters.

„Alarm foun“ ističe da brod traži Malteška služba spašavanja (SAR). Nemačka nevladina organizacija Si-voč internešnl je na Tviteru napisala da je na Mediteranu danas tražila brodove kojima je potrebna pomoć, uključujući i brod koji pluta bez kontrole.

Druga nemačka nevladina organizacija Džermani Reskjušip saopštila je danas da su se najmanje 23 migranta utopila u Mediteranu kada su doživeli brodolom.

Dodali su da su pronašli 25 osoba u moru tokom spasilačke akcije, ali da su uspeli da izvuku 22 preživele osobe i dva tela. Međutim, Reskjušip je dodao da je njihovoj posadi rečeno da se oko 20 utopilo.

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.