"DŽEPNI PUTIN": WikiLeaks otkrio jednu od najvećih tajni CIA!
Foto: AP/WikiLeaks

Nastavlja se niz otkrića

"DŽEPNI PUTIN": WikiLeaks otkrio jednu od najvećih tajni CIA!

Otkriveno je da CIA poseduje pet tajnih prislušnih čvorišta koja se zovu "Džepni Putin", po predsedniku Rusije
Objavljeno: 17:17h

"Godina nula", masivna objava dokumenata CIA koju je juče priredio WikiLeaks, nastavlja da pomera granice naših saznanja o špijunaži u saveremenom svetu.

Danas je otkriveno da CIA poseduje pet tajnih prislušnih čvorišta koja se zovu "Džepni Putin", po predsedniku Rusije, piše RT.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ova čvorišta se koriste kako bi se nadgledali prislušivani uređaji, kao što su kompjuteri, telefoni i televizori, a koji su hakovani pomoću malvera CIA (malicioznog softvera koji se koristi kako bi se skupljali podaci sa ovih uređaja).

Čvorišta "Džepni Putin" su virtuelna, i nalaze se na serveru CIA. Njih koristi služba OSB (Služba za operativnu podršku) unutar CIA, koja služi kao posrednik između operativnog kadra agencije i tima za tehničku podršku.

Oficiri CIA šalju zahtev OSB-u, koja zatim pretvara te zahteve u hakerske napade na mete službe.

"Džepni Putini" se nalaze na velikom serveru OSB, poznatom kao ESXi, koji se koristi za upotrebu i nadgledanje širokog spektra virtuelnih kompjutera koji koristi CIA.

I dok dokumenti koje je objavio WikiLeaks ne sadrže detalje o tome gde se koriste "Džepni Putini", jasno je da oni skupljaju podatke sa već provereno zaraženih uređaja.

Prema dokumentima koji su procureli, ljudi iz OSB su se hvalili da imaju "najbolje trojance i alatke za sakupljanje".

Čini se, piše Russia Today, da je "Džepni Putin" bitan deo sistema, pošto se napominje da ESXi server ne sme da se apdejtuje dok je "Putin" u upotrebi.

(Espreso.co.rs/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.