Identifikovana dvojica terorista: Jedan od njih prošao je kroz Srbiju na putu za Pariz! (FOTO)

svetska ekskluziva blica

Identifikovana dvojica terorista: Jedan od njih prošao je kroz Srbiju na putu za Pariz! (FOTO)

Terorista koji je sejao smrt prešao je celu balkansku migrantsku rutu sa sirijskim pasošem na ime Ahmed Almuhamed
Objavljeno: 11:31h

Prvi napadač koji je identifikovan je Omar Ismail Mostefai (29), francuski državljanin koji je policiji poznat od ranije po sitnim kriminalnim delima. On je identifikovan na osnovu otiska prsta koji pronađen u Bataklan dvorani. (UŽIVO) Francuska drhti od novih napada terorista, Pariz je u haosu! (FOTO) (VIDEO) MUP Srbije izdao je saopštenje u kome s enavodi da je osumnjičeni terorista A.A. registrovan na graničnom prelazu Preševo. On je 7. oktobra ove godine registrovan i zatražio je azil. Proverama je utvrđeno da se podaci poklapaju sa podacima osobe koja je 3. oktobra identifikovana u Grčkoj. Za ovim licem nije bila raspisana Interpolova poternica, saopštio je MUP Srbije i dodao da nastavlja saradnju sa bezbedonosnim službama Republike Francuske. Nakon toga otkriven je identitet još jednog od osmorice terorista koji su nastradali posle terorističkog napada u Parizu u kojem su ubili više od 120 nedužnih ljudi.

AP/Anne Sophie Chaisemartin
Kod jednog od njih nađen je sirijski pasoš na ime Ahmed Almuhamed, piše Blic. Na osnovu tog pasoša, francuske službe bezbednosti zatražile su pomoć od kolega iz Srbije, jer znaju da naše službe registruju sve migrante koji uđu u Srbiju i imaju najkompletniju bazu podataka o migrantima na balkanskoj ruti. Objavljuju rat celom svetu: Džihadisti najavljuju nove napade u Francuskoj! (VIDEO) Kako su grčki zvaničnici već objavili, Almuhamed je ušao na teritoriju Grčke 3. oktobra. Na teritoriju Srbije ušao 7. oktobra kod Miratovca, iz Makedonije. Prošao je kontradiverzionu proveru, pa se pouzdano zna da tokom kratkog proputovanja kroz našu zemlju nije bio naoružan.
Blic
Registrovan je u centru u Preševu, gde je formalno zatražio azil. Nastavio je put i ubrzo napustio Srbiju i ušao u Hrvatsku i dalje u Austriju. (Espreso.co.rs / Izvor: Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.