SVIH 36.000 NJUJORŠKIH POLICAJACA U PRIPRAVNOSTI ZBOG TRAMPA: Cela zemlja na NOGAMA zbog ISTORIJSKOG TRENUTKA
Donald Tramp, Foto: EPA-EFE/YURI GRIPAS / POOL

CEO NJUJORK STOJI

SVIH 36.000 NJUJORŠKIH POLICAJACA U PRIPRAVNOSTI ZBOG TRAMPA: Cela zemlja na NOGAMA zbog ISTORIJSKOG TRENUTKA

Danas u 14.15 po lokalnom vremenu, na 13. sprat Krivičnog suda na Menhetnu pojaviće se Tramp

Objavljeno:

Pojavljivanje Donalda Trampa pred sudom zbog čitanja optužnice podiglo je na noge sve njujorške policajce.

Istorijski trenutak u kome će prvi bivši predsednik SAD biti suočen sa krivičnim postupkom doveo je do pozidanja pripravnosti njujorških "plavaca" na najviši mogući nivo, zbog čega je svih 36.000 policajaca u pripravnosti, javljaju brojni strani mediji.

Danas u 14.15 po lokalnom vremenu, na 13. sprat Krivičnog suda na Menhetnu pojaviće se Tramp.

Bivši predsednik SAD stigao je od Floride do Njujorka. U velikoj koloni automobila, odveden je sa svog imanja Mar-a-Lago na Floridi na aerodrom, odakle je privatnim avionom odleteo u Njujork.

Tramp danas treba da se izjasni da li je kriv po optužbi da je platio 130.000 dolara zvezdi filmova za odrasle Stormi Danijels (44) pre predsedničkih izbora 2016. Optužbe se kreću od falsifikovanja poslovnih dokumenata do kršenja zakona o kampanji - očekuje se ukupno 34 tačke optužnice, a maksimalna kazna koja mu preti iznosi četiri godine zatvora.

Stormi Danijels
Stormi Danijels foto: EPA-EFE/KAMIL ZIHNIOGLU

Pre toga, Tužilaštvo Menhetna treba da identifikuje Trampa. Uzimaju se otisci prstiju i uzorak pljuvačke za bazu podataka DNK policije, a sledi i fotografisanje.

Tramp je najavio da potom želi da se vrati na Floridu i održi "govor naciji" oko 20:15. po lokalnom vremenu, odnosno tokom udarnog TV termina.

Zbog svih dešavanja u Njujorku danas je svih 36.000 policajaca u pripravnosti, kao mera predostrožnosti. Tajna služba, koja čuva Trampa kao bivšeg predsednika, takođe je bila uključena u planiranje mera bezbednosti, pošto se strahuje od demonstracija pristalica i protivnika republikanaca, zbog čega raste zabrinutost da bi moglo doći do nasilja, pošto je is am Tramp navodno upozorio na "smrt i uništenje" ako bude optužen.

Donald Tramp
Donald Tramp foto: EPA/Doug Mills / POOL

Većina njegovih pristalica okupljala se poslednjih dana oko njegovog imanja Mar-a-Lago na Floridi i "Trampovog tornja" u Njujorku. Situacija je do sada bila napeta, ali mirna.

Američki mediji navodi da bi Tramp mogao da iskoristi svoju fotografiju sa hapšenja u predizbornoj kampanji. Prema anketama, optužnica je do sada delovala kao turbo podsticaj za Trampovu predizbornu kampanju: sa 46 odsto, on je trenutno daleko ispred svih rivala u primarnoj kampanji za republikansku nominaciju za predsedničku kampanju 2024.

Donald Tramp
Donald Tramp foto: Profimedia

U 24 sata nakon što je objavljeno da je podignuta optužnica prikupljeno je četiri miliona dolara sredstava za njegovu kampanju.

Trampovo okruženje je tada shvatilo da bi fotogrfaiju s Trampovog hapšenja mogli da iskoriste u predizbornoj kampanji i da ga predstave u legendarnog "odmetnika" i "narodnog heroja", javlja nemački "Bild".

Bonus video:

04:47

CENJENI NOVINAR BBC ANALIZIRA NOVO STANJE U SAD: Svi se raduju zbog dolaska Bajdena, osim Rusije (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.