DEČAK JE SVAKI DAN ZABORAVLJAO JEDNU STVAR: Kad su ga odveli kod doktora, dijagnoza je bila strašna, nastao muk
Dečak sedi, Foto: Profimedia

KO BI REKAO?

DEČAK JE SVAKI DAN ZABORAVLJAO JEDNU STVAR: Kad su ga odveli kod doktora, dijagnoza je bila strašna, nastao muk

Prema lekarima, ovaj nalaz bi mogao opovrgnuti ideju da se kognitivni pad javlja samo kod starijih osoba

Objavljeno:

Devetnaestogodišnjak iz Kine već dve godine postepeno gubi pamćenje. Imao je problema sa koncentracijom. Nije mogao da se seti šta je radio prethodnog dana ili da li je već jeo.

Nije mogao da završi domaći zadatak.

Počeo je da se gubi na putu kući iz škole. Sve je ukazivalo da tinejdžer počinje da pokazuje znakove teške bolesti starijih osoba.

Nije mogao da se seti događaja od pre samo jednog dana ili gde su mu bile lične stvari. Takođe je imao poteškoća da čita i reaguje”, navodi se u izveštaju objavljenom u Žurnalu Alchajmerove bolesti.

Ovaj mladić je možda najmlađa osoba kojoj su dijagnostikovani simptomi Alchajmerove bolesti. Prema lekarima, ovaj nalaz bi mogao opovrgnuti ideju da se kognitivni pad javlja samo kod starijih osoba, objavio je South China Morning Post.

Rezultati usmenog testa pokazali su da je 19-godišnjaku oštećeno pamćenje. Hipokampus, deo mozga odgovoran za pamćenje i emocije, takođe je oštećen. Prema rečima lekara, tinejdžer je imao simptome tipične za Alchajmerovu bolest.

– Ovo je najmlađi slučaj ikada prijavljen koji ispunjava dijagnostičke kriterijume za verovatnu Alchajmerovu bolest – navedeno je u studiji slučaja.

Bonus video

01:43

NESREĆNI OTAC BIO CRN KAO KATRAN! Vidno potresen novinar nakon sahrane ubijenih na Cetinju: TU SLIKU NIKAD NEĆU ZABORAVITI

(Espreso/najzena.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.